Ελλάδα

Πρόεδρος ΔΕΗ: Δεν θα κάνουμε κατασχέσεις - Δεν θα πουλήσουμε οφειλές σε τράπεζες

ΔΕΗ

Κατηγορηματικός πως η εταιρεία που θα επιλέξει η ΔΕΗ, κατόπιν διαγωνισμού, με στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών, θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για τα έγγραφα που δείχνουν πως με απόφαση της επιχείρησης, από το 2015 ιδιωτικά γραφεία στρέφονται - με το αζημίωτο - κατά πολιτών για την είσπραξη οφειλών, ο κ. Παναγιωτάκης διευκρίνισε πως αυτό ήταν ένα πιλοτικό πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει πριν αναλάβει ο ίδιος και αφορούσε περίπου 10.000 πελάτες που δεν είναι πλέον στο πελατολόγιο της ΔΕΗ.

Η κατεύθυνση που έχει δοθεί από τη ΔΕΗ, συνέχισε ο κ. Παναγιωτάκης, είναι να υπάρξει μία υποστήριξη στη συνολική διαχείριση του πελατολογίου, με έμφαση στα ληξιπρόθεσμα.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο κατασχέσεων και την τιτλοποίηση οφειλών. Η απάντηση του κ. Παναγιωτάκη ήταν πως «η ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε κατασχέσεις» και «δεν πρόκειται να πουλήσουμε τις οφειλές των πελατών μας». Συμπλήρωσε, επίσης, πως η επιχείρηση δεν σκοπεύει να στέλνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία.

«Όλες οι διευκολύνσεις που έχουμε εξαγγείλει, θα ισχύσουν», δεσμεύτηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως η επιχείρηση θα εξακολουθήσει να δείχνει κοινωνική ευαισθησία.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως η ΔΕΗ σχεδιάζει να κινηθεί δικαστικά εναντίον εκείνων των πελατών που, κατά τεκμήριο, έχουν και δεν πληρώνουν.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Καπραβέλος: Το Πάσχα μπορεί να φέρει έκρηξη κρουσμάτων

Κρούσματα κορωνοϊού

«Δεν συζητάω καν το Πάσχα στο χωριό αν δεν πέσουν τα κρούσματα. Με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα η μετακίνηση από τη μία περιοχή στην άλλη μπορεί να προκαλέσει τέτοια έκρηξη που θα τη θυμόμαστε σε ολόκληρη τη ζωή μας. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τους ασθενείς…» τόνισε ο Διευθυντής της Β ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

Ο κ. Καπραβέλος ανέδειξε για μία ακόμα φορά τον Γολγοθά που ανεβαίνουν οι υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στην μάχη κατά του κοροναϊού. Όπως είπε χαρακτηριστικά πως «είχαμε μία μαρτυρική εφημερία με 62 εισαγωγές για κοροναϊό κι ακόμη έρχονται ασθενείς…»

Ο κ. Καπραβέλος εξήρε την δουλειά που γίνεται με τους εμβολιασμούς, μιας και φαίνεται ότι αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, αφού «έχουμε περισσότερους νέους με κοροναϊό, στους μεγαλύτερους έχει κάνει δουλειά το εμβόλιο».

Παρόλα αυτά, ο έμπειρος γιατρός είπε ότι κάνουμε πισωγυρίσματα, καθώς «για δεύτερη φορά χάσαμε τον έλεγχο. Τα ανοίγματα πρέπει να γίνονται πιο προσεκτικά. Εν μέσω θυέλλης τρίτου κύματος πάμε για ανοίγματα» τόνισε χαρακτηριστικά.

ειδησεις σημερα 

Γώγος- κορωνοϊός: Τι δείχνει ο αριθμός κρουσμάτων -Έρχεται αποκλιμάκωση;

Κορωνοϊός: "Φρένο" στην μαζική παραγωγή του εμβολίου της Novavax

Κρήτη - κορωνοϊός: Αυξάνονται οι γονείς που αντιδρούν - Εκτός σχολείου τα παιδιά τους