Ελλάδα

Πριν το τέλος Αυγούστου η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

τηλεοπτικός σταθμός

Για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης που έδωσε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο.
«Εντός χρονοδιαγράμματος για τις τηλεοπτικές άδειες»
«Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος για τις τηλεοπτικές άδειες και αρκετά πριν από το τέλος Αυγούστου θα έχουμε τη δημοπρασία», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας πως αν υπάρξει κάποια καθυστέρηση, θα είναι καθυστέρηση μίας εβδομάδας γιατί πέφτει και ο Δεκαπενταύγουστος μέσα.
Χαρακτήρισε «αμαρτωλή την ιστορία αδειδότησης των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα», υπενθυμίζοντας ότι έχουν ψηφιστεί 16 νόμοι και έχουν επιχειρηθεί 4 διαγωνισμοί, και υπάρχουν και 5 αποφάσεις του ΣτΕ που χαρακτηρίζουν το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών παράνομο και αντιστυνταγματικό. Ως προς των αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, είπε ότι προέκυψε διότι είναι γνωστό ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, και κυρίως ότι έπρεπε να λυθεί το κεντρικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί μέσα από τη λειτουργία των ιδιωτικών σταθμών άνευ άδειας όλα αυτά τα χρόνια, «που είναι το πρόβλημα της βιωσιμότητας και της διαπλοκής». Εξήγησε πως «μη βιωσιμότητα σήμαινε ζημιές, ζημιές σήμαινε ανάγκη για δάνεια και βλέπουμε και στην εξεταστική ότι πάρα πολλά πράγματα έρχονται στην επιφάνεια για το πώς οι τραπεζικοί κανόνες κάμπτονταν για να εξυπηρετηθούν οικονομικές μονάδες, οι οποίες δεν ήταν βιώσιμες». Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη αλλά και την αποφασιστικότητά του να σπάσει «η σχέση μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, των πολιτικών και των τραπεζιτών». Είπε ότι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε και ασπρόμαυρη τηλεόραση και να είναι 100 τα κανάλια, όμως το θέμα είναι τι τηλεόραση θέλουμε.
Ο κ. Παππάς υπογράμμισε την ανάγκη βιωσιμότητας των καναλιών, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή έχουμε 8 ιδιωτικά κανάλια που λειτουργούν και έχει αποδειχθεί με όρους αγοράς ότι δεν είναι βιώσιμα. «Θα πρέπει να υπάρξει ένας εξορθολογισμός», τόνισε και αναφερόμενος στο Mega, είπε ότι «οι μέτοχοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό είναι μια επιχειρηματική επιλογή που δηλώνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για τη βιωσιμότητα αυτού του σταθμού» και συμπλήρωσε: «Με προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένοι αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Κάποιοι προκρίνουν το θέμα των θέσεων εργασίας. Όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο και ο ομιλών έφερε στη ρύθμιση για τον ελάχιστο αριθμό απασχολούμενων στα ιδιωτικά κανάλια, υποστήκαμε επίθεση από τις ιδιοκτησίες καναλιών και τη ΝΔ ότι παραβιάζουμε το διευθυντικό δικαίωμα». «Θα τους έλεγα να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζομένους», τόνισε.
Σχετικά με τη φράση ότι αυτό που χωρίζει τους διαγωνιζόμενους από το να πάρουν τηλεοπτική άδεια είναι το πορτοφόλι τους, σχολίασε πως ο κ. Αλαφούζος είπε ότι είναι κυνική δήλωση. Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε επ' αυτών ότι η διαδικασία αδειοδότησης βρίσκεται στο στάδιο της προεπιλογής και πως όταν περαστεί ο πήχης των ποιοτικών χαρακτηριστικών, τότε το μόνο που απομένει είναι η οικονομική προσφορά και ότι αν κάποιος δεν έχει τη διάθεση ή τη δυνατότητα να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάει στη δημοπρασία με αξιώσεις, ας μην βρίσκει δικαιολογίες. Είπε ότι ο διαγωνισμός είναι κρυστάλλινος και διαφανής και ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει σε κανένα σημείο. Για το εάν θα άλλαζε κάτι στον διαγωνισμό αν μπορούσε να γυρίσει πίσω, είπε ότι θα έπρεπε λίγο πιο νωρίς να διαβλέψουμε την απόλυτη απόφαση της ΝΔ να βάλει οποιοδήποτε θεσμικό ή διαδικαστικό εμπόδιο στο να μην προχωρήσει αυτή η διαδικασία. «Δυστυχώς δεν θέλησε η αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια», είπε και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση και μεγάλο κομμάτι του λαού είναι υπερήφανοι για την πορεία έως εδώ.

Η τοποθέτηση διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ από ανεξάρτητη αρχή «είναι μια ιδέα που δεν πρέπει να αποκλείσουμε»
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να απογαλακτιστεί η ΕΡΤ από τον κρατικό μηχανισμό, ο κ. Παππάς είπε ότι ο στενός εναγκαλισμός των κυβερνήσεων με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα δεν είναι κάτι που στο παρελθόν έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα και πως θα πρέπει με ψυχραιμία και με κάποια απόσταση από το παρελθόν και τις βίαιες ενέργειες που έχουν συμβεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να συζητήσουμε πως θα μπορέσει να αποκτήσει μια συνέχεια που θα υπερβαίνει τον πολιτικό κύκλο.
Για το εάν σ? αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε ενδεχομένως η τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλιου της ΕΡΤ να γίνεται από ανεξάρτητη αρχή, απάντησε πως είναι μια ιδέα που δεν πρέπει να αποκλείσουμε. Σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αποστασιοποιηθούν από τον πειρασμό να παρεμβαίνουν και να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως του 2013. Σ? αυτό το σημείο τόνισε ότι τον σόκαρε η τοποθέτηση του Δημήτρη Σταμάτη για την ΕΡΤ στην επιτροπή της Βουλής, η κυνική ομολογία, όπως είπε, ότι το κλείσιμο της δεν είχε να κάνει με εξοικονόμηση πόρων και εξορθολογισμό, αλλά ότι είχε να κάνει καθαρά με τη λογοκρισία. Πρόσθεσε ότι είχε να κάνει και με τον εκτοπισμό της ΕΡΤ από τη διεκδίκηση του να πάρει μέρος για τον διαγωνισμό για το ψηφιακό δίκτυο, αφήνοντας την Digea μοναδικό πάροχο.
 

Ελλάδα

Πατήσια: Κλείδωσε 20χρονη πελάτισσα μέσα στο ταξί του και όρμησε να τη βιάσει

ταξι

Καταγγελία - σοκ από 20χρονη κοπέλα στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία οδηγός ταξί στο οποίο επιβιβάστηκε απο τα Εξάρχεια με προορισμό τα Πατήσια, την οδήγησε άγριο ξημέρωμα της 4ης Μαΐου, σε σκοτεινό στενό και της όρμησε για να τη βιάσει.

Μάλιστα, ο ταξιτζής κλείδωσε τις ασφάλειες και την παγίδεψε μέσα στο όχημα, ενώ η κοπέλα κατάφερε τελευταία στιγμή να γλιτώσει... από τα νύχια του, καθώς είδε περαστικούς και έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα ο δράστης να την αφήσει και η ίδια να ανοίξει τις ασφάλειες και να πεταχτεί στο δρόμο.

Ο δράστης, πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε στο σκοτάδι χωρίς το θύμα να καταφέρει να συγκρατήσει την πινακίδα.

Τα πέντε λεπτά του τρόμου

Ο εφιάλτης για το 20χρονο κορίτσι, άρχισε να ξεδιπλώνεται ξημέρωμα της 4ης Μαΐου. Η νεαρή απο το Γαλάτσι, βάδιζε στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια και σταμάτησε ένα ταξί, προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι μιας φίλης της στην οδό Ευγενίου Καραβία στα Πατήσια. Κάθισε στο πίσω κάθισμα, όταν ο οδηγός - σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε στην Αστυνομία, ήταν μετρίου αναστήματος, με ανοικτόχρωμα μαλλιά, φορούσε πορτοκαλί μπλούζα και είναι πιθανοτατα Αλβανός που μιλούσε σπαστά ελληνικά - της έπιασε μια περίεργη κουβέντα, λέγοντάς της πόσο όμορφη και πόσο ωραία ντυμένη ήταν, για να φτάσει να της προτείνει αντί για τον προορισμό της να την παει μια βόλτα.

Η κοπέλα αρνήθηκε ευγενικά και τον παρακάλεσε να την οδηγήσει στην οδό Καραβία. Ο δράστης όμως είχε άλλα σχέδια. Αντί να την αφήσει έξω απο την πολυκατοικία που του είχε πει, προσπέρασε το σπίτι, πάτησε τις ασφάλειες και μαζϊ το γκάζι του οχήματος και έστριψε σε ένα σκοτεινό στενό.

Στη συνέχεια, όρμησε στην κοπέλα, της τράβηξε τα πόδια προς το μέρος του, πήγε να της βγάλει το παντελόνι και παράλληλα την θώπευε στο στήθος βρίζοντάς την χυδαία. Η 20χρονη, έντρομη, τον εκλιπαρούσε να την αφήσει, όμως αυτός συνέχισε να την τραβά προς το μέρος του και την άρπαξε απο το κεφάλι για να την φιλήσει.

Το θύμα με την άκρη του ματιού της είδε κόσμο να πλησιάζει και άρχισε να ουρλιάζει με αποτέλεσμα ο ταξιτζής να την αφήσει και τελικά να καταφέρει να βγει στο δρόμο. Στη συνέχεια, εκείνος έβαλε μπροστά, πάτησε γκάζι και χάθηκε στα στενά των Πατησίων.

Η φρίκη διήρκησε πέντε λεπτά... Το θύμα δεν κατάφερε να συγκρατήσει την πινακίδα του οχήματος, όμως έδωσε πλήρη περιγραφή στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα οι άνδρες της Ασφάλειας, με βάση την περιγραφή της κοπέλας, να ξεσκονίζουν τα αρχεία τους και να χτενίζουν την περιοχή για να τον εντοπίσουν πριν ξαναχτυπήσει.

ειδησεις σημερα 

Χίος: Σομαλός μετανάστης βρέθηκε νεκρός στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

Ανοίγουν 10 Μαΐου τα φροντιστήρια για Πανελλήνιες και ξένες γλώσσες για όσους δίνουν εξετάσεις

Θεοδωρίδου - κορωνοϊός: Δεν συστήνεται έλεγχος αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό