Ελλάδα

Πορεία πυροσβεστών στο κέντρο της Αθήνας

πυροσβέστες διαμαρτυρια

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και συμβασιούχοι, με σειρά αιτημάτων προς την κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και η μονιμοποίηση.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ) είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών, όπου θα επιδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Αυτήν την ώρα βρίσκονται μπροστά στη Βουλή, από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας, περίπου 150 άτομα, με αποτέλεσμα να είναι κλειστό το ρεύμα της λεωφόρου προς το Χίλτον και η οδός Ακαδημίας, από το ύψος της οδού Σίνα.

Η Ομοσπονδία ζητά, μεταξύ άλλων, τη μονιμοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, τη διατήρηση του θεσμού του συμβασιούχου πυροσβέστη και τη χρονική επέκταση της σύμβασης των εποχικών υπαλλήλων, καθώς και τον καθορισμό καθηκοντολογίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, φωτογραφία: newsbeast

Ελλάδα

Σεισμός τώρα 5 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Τήλου

Σεισμογράφος

Σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στα ανοιχτά της Τήλου.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών που κατέγραψε το σεισμό στις 15:38, είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, 27 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Τήλου, με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στα γύρω νησιά.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες στην περιοχή υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα που είχε ανησυχήσει τους κατοίκους.

Είναι ενδεικτικό ότι το τελευταίο 24ωρο είχαν προηγηθεί αρκετοί μικρότεροι σεισμοί που έφτασαν μέχρι και τα 3,2 Ρίχτερ. Να τονίσουμε, επίσης, ότι νωρίτερα είχε καταγραφεί σεισμός της τάξης των 3,4 Ρίχτερ στην Κάσο.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Οι σεισμοί "πλήγωσαν" και τα σχολικά κτίρια στο Αρκαλοχώρι

Η Κρήτη κινδυνεύει να γίνει έρημος - Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ

Δήμος Μινώα Πεδιάδος: Ο δήμαρχος ζητεί αναστήλωση της ενετικής γέφυρας στο Δεμάτι