Ελλάδα

Πωλούσαν κλοπιμαία σε … e-shop (βίντεο)

κλοπιμαία

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, συμμορία κακοποιών που είχαν γίνει φόβος και τρόμος στην Αθήνα με τις κλοπές τους, είχαν φτάσει στο σημείο να δημιουργήσουν στο Ίντερνετ ένα e-shop κατάστημα για να πουλούν τα κλοπιμαία την περίοδο της καραντίνας.

Το θράσος τους ήταν τέτοιο που στη σελίδα τους έβαζαν φωτογραφία του κλεμμένου αντικειμένου την οποία συνόδευαν με τα χαρακτηρίστηκα του και φυσικά με την τιμή του.

Και αν ο ενδιαφερόμενος ήταν σύμφωνος για την αγορά, τα μέλη του κυκλώματος πήγαιναν στο κλεμμένο προϊόν στο σπίτι του αγοραστή!

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών προέκυψε ότι η σπείρα αποτελούνταν συνολικά από 57 άτομα ενώ κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τη συμμετοχή τους σε πάνω από 180 κλοπές κυρίως ποστοφολιών και τσαντών μέσα από οχήματα.

Και το πιο εξωφρενικό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους δράστες έχουν συλληφθεί πάνω από 200 φορές (!) για παρόμοια αδικήματα. Το επιχειρησιακό τους κέντρο ήταν σε διαφορά ξενοδοχεία ενώ η δράση τους εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας.

Πάντως οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών κατάφεραν να εντοπίσουν ακόμα και 5 έγκλειστους σε φυλακές όπου έδιναν εντολές και κινούσαν τα νήματα της σπείρας.

Οι αστυνομικοί είχαν γίνει η σκιά των μελών της συμμορίας και διαπίστωσαν ακριβώς τον τρόπο δράσης τους:

το πρώτο και πιο έμπειρο μέλος της ομάδας, εντόπιζε τον «στόχο», κυρίως πολίτες με μειωμένη σωματική διάπλαση, γυναίκες ή ανυποψίαστους τουρίστες,
το δεύτερο μέλος, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαιρούσε προσωπικά αντικείμενα (τσάντες, ταξιδιωτικές βαλίτσες κ.λπ.) και
το τρίτο μέλος είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» και παραλάμβανε τα κλοπιμαία, σε περίπτωση που τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας γίνονταν αντιληπτά.

 

Επιπλέον η εγκληματική οργάνωση πραγματοποιούσε κλοπές σε:

 

σταθμευμένα οχήματα, όπου υπήρχαν αντικείμενα τοποθετημένα σε εμφανή σημεία (καθίσματα ή ταμπλό), δίνοντας σημασία στο βαθμό παλαιότητας των αυτοκινήτων και στα αντικλεπτικά τους συστήματα,
οικίες, που είχαν πρόσφορη και εύκολη πρόσβαση από παράθυρα, μπαλκονόπορτες, ανασφάλιστες θύρες εισόδων κ.λπ.
μέσα μαζικής μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.), με τη μέθοδο υπαρκτού ή τεχνητού συνωστισμού.
Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

διαρρηκτικά εργαλεία και μαχαίρια,
κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα (αλυσίδες, βραχιόλια, δακτυλίδια κ.λπ.) και έγγραφα προερχόμενα από κλοπές,
3.870 ευρώ,
4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
180 ταυτότητες και 19 διαβατήρια ελληνικών Αρχών,
37 ελληνικές άδειες οδήγησης και
92 ταξιδιωτικά έγγραφα (ταυτότητες, διαβατήρια κτλ) αλλοδαπών Αρχών.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Δεν του βγήκε σε καλό η έφοδος του ΤΑΕ

Κρήτη - τροχαίο δυστύχημα: Η έκκληση του πατέρα για αυτόπτες μάρτυρες

Ελλάδα

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση των επιστροφών

Χίος - μετανάστες

Σε διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για την "Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη", το οποίο παρουσιάστηκε από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, πρόσφατα στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο "βασικός πυλώνας του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι η αποσαφήνιση και η αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών με σκοπό την απομάκρυνση από τη χώρα όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται να εξαλειφθούν αρρυθμίες του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, τις οποίες εκμεταλλεύονται πολίτες τρίτων χωρών ώστε να παραμένουν παρανόμως στη χώρα".

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουλίου, στις 6 μμ. Επισημαίνεται ότι είναι ανοιχτή σε πολίτες και φορείς για τα σχόλια τους στο OPENGOV http://www.opengov.gr/immigration/?p=1512 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έβρος: Τι είναι τα ηχητικά κανόνια που θα τοποθετηθούν στα σύνορα (βίντεο)

Μεσολαβητής για την ομαλή ένταξη προσφύγων - μεταναστών στο Δήμο Μαλεβιζίου

Μηταράκης προς Σοϊλού: Υποχρέωση της Τουρκίας να αποτρέπει τις μεταναστευτικές ροές