Ελλάδα

Ποιες γλώσσες μαθαίνει η ΕΕ: Είναι η Ελλάδα γλωσσομαθής;

ξενες γλωσσες

Η γνώση ξένων γλωσσών μπορεί να διευκολύνει την επικοινωνία σε διάφορα πλαίσια και να ανοίξει νέους ορίζοντες. Είναι επίσης απαραίτητο εργαλείο για την πολιτισμική ανταλλαγή και συχνά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διάφορους χώρους εργασίας.

Πόσες γλώσσες όμως διδάσκονται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Σύμφωνα με τη Eurostat, το 2019, το 59% των μαθητών της ανώτερης δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης διδάχθηκε δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες στην ΕΕ.

Από όλες τις χώρες της ΕΕ, όλοι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης στο Λουξεμβούργο και τη Γαλλία σπούδασαν δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες.

Η Εσθονία, η Ρουμανία, η Τσεχία και η Φινλανδία είχαν επίσης μεγάλο ποσοστό μαθητών που διδάχθηκαν δύο ή περισσότερες γλώσσες (όλες 99%), ακολουθούμενες από τη Σλοβακία (98%), την Κροατία (95%) και τη Σλοβενία ​​(92%).

Στην Ελλάδα, από την άλλη, μόνο το 1%των μαθητών της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάχθηκε δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες το 2019.

Χαμηλό ποσοστό μαθητών καταγράφηκε επίσης στις εξής χώρες: Πορτογαλία (6%), Ιρλανδία (12%), Ιταλία (25 %) και Ισπανία (27%).

Το 2019, τα αγγλικά ήταν η κορυφαία ξένη γλώσσα που διδάχθηκε στο επίπεδο της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης στην ΕΕ, με το 96% των μαθητών να την μαθαίνουν.

Τα ισπανικά κατατάσσονται στη δεύτερη θέση (26%), ακολουθούμενα από τα γαλλικά (22%), τα γερμανικά (20%) και τα ιταλικά (3%).

Επιπλέον, τα ρωσικά ήταν η μη κοινοτική γλώσσα που με τη μεγαλύτερη απήχηση στην ΕΕ (3%), ειδικά στην Εσθονία (68%) και τη Λετονία (57%), ακολουθούμενη από τη Λιθουανία (30%) και τη Βουλγαρία (24%).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Γερμανία-εκλογές: Μια βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου διέκοψε την ψηφοφορία στην πόλη

Βούπερταλ

Ηφαίστειο στη Λα Πάλμα: Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο

Σαν Μαρίνο: Ιστορικό δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση της άμβλωσης

Ελλάδα

Παραδόθηκε και ομολόγησε ο άνδρας που κατακρεούργησε την μητέρα του

peripoliko.jpg

Λύση φαίνεται πως δίνεται στο άγριο έγκλημα στο Αιγάλεω όπου και βρέθηκε κατακρεουργημένη σε διαμέρισμα στην οδό Βέροιας μία γυναίκα 55 ετών αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr παραδόθηκε στις αρχές ο γιος της και ομολόγησε την πράξη του. 

Η οικογένεια, με πέντε παιδιά φέρεται ότι είχε χαμηλό εισόδημα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Ο πατέρας, με καταγωγή από το Πακιστάν, δεν βρίσκεται εν ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ σύντομα μετά την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος η προσοχή των αρχών στράφηκε στον γιο της 55χρονης ο οποίος και αναζητείτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος γιος του θύματος ήταν εκείνος που ειδοποίησε την αστυνομία, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

 

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία μητέρας: "Σκότωσε τη μάνα μου", φώναζε ο γιος της 54χρονης

Ηράκλειο - σοκ: Τον βρήκε κρεμασμένο η γυναίκα του

ESPA BANNER