Ελλάδα

Πήγε στον γιατρό και του έκλεψε το πορτοφόλι!

πορτοφόλι λεφτά

Για μία βεβαίωση πήγε στο νοσοκομείο της Ρόδου ένας 35χρονος, ο οποίος φεύγοντας πήρε και το πορτοφόλι του γιατρού που περιείχε 400 ευρώ.
Ακολούθησε καταγγελία στην αστυνομία η οποία συνέλαβε τον 35χρονο και καταδικάστηκε από το αυτόφωρο δικαστήριο σε φυλάκιση 6 μηνών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 35χρονος μετέβη στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου όπου συνάντησε τον γιατρό και του ζήτησε μία βεβαίωση.

Λίγα λεπτά αργότερα ο 35χρονος έφυγε από την κλινική παίρνοντας μαζί του, από την τσέπη του μπουφάν του γιατρού, το πορτοφόλι του που περιείχε διάφορα προσωπικά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ. Μόλις ο γιατρός αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και το πρωί της Παρασκευής ο 35χρονος εντοπίστηκε, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. 

Επίσης εντοπίστηκε και το πορτοφόλι χωρίς όμως τα χρήματα. Ο 35χρονος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών. Σημειώνεται ότι ο 35χρονος είναι γνωστός στις διωκτικές Αρχές της Ρόδου, καθώς και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
Πηγή: rodiaki.gr

Ελλάδα

Ζώα συντροφιάς: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για το νέο πλαίσιο προστασίας τους

Φυλάκιση και πρόστιμο σε όσους εγκαταλείπουν ζώα στους δρόμους του Ηρακλείου

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης βρίσκεται πλέον το νέο πλαίσιο σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Σημειώνεται πως παρότι το σχέδιο νόμου, όταν εισήχθη στη Βουλή, δεν περιείχε πρόβλεψη για την παράσταση των φιλοζωικών σωματείων προς υποστήριξη της κατηγορίας (όπως ίσχυε μέχρι σήμερα δυνάμει του άρθρου 20 ν. 4039/2012), μετά από παρέμβαση της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και φιλοζωικών οργανώσεων.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, συμπεριέλαβε διάταξη κατά την οποία στις δίκες κακοποίησης ζώων συντροφιάς, μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας (άρθρο 34 παρ. 7 ν. 4830/2021).

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, όχι τόσο διότι διασώζεται δικηγορική ύλη, όσο κυρίως γιατί η (δια συνηγόρου) παράσταση των φιλοζωικών σωματείων στις δίκες κακοποίησης ζώων συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης και την προστασία των ζώων, ιδίως όταν παρουσιάζονται φαινόμενα κακοποίησης εναντίον τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΔΕ προς Τσιάρα: Παρατηρήσεις στο ν/σχ για την ανασυγκρότηση της ΕΣΔΙ

Τρίκαλα: 67χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος από τον γιο του

Κορωνοϊός - Δίπλωμα οδήγησης: Ακριβότερο 150 ευρώ για τους ανεμβολίαστους

ESPA BANNER