Κρήτη

Περιφέρεια Κρήτης: Διαδικτυακή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Περιφερεια Κρητης

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 18:30. Η εκδήλωση θα προβληθεί διαδικτυακά στο Facebook: https://fb.me/e/Rh8mVWZj  και στο Youtube:  https://youtu.be/w2HlQ344z7U .

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε πως: «μέσα από νέους ρόλους, μέσα από αυξημένα καθήκοντα η γυναίκα του 21ου αιώνα καλείται να αντιμετωπίσει πολλαπλάσιες υποχρεώσεις. Για την Περιφέρεια Κρήτης η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναδεικνύει το ρόλο των γυναικών μέσα στις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, τονίζουμε ότι η κοινωνία σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ και με δεδομένες τις συνθήκες της πανδημίας, οφείλει με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα, να προχωρήσει στην αποκατάσταση των ομαλών κοινωνικών συνθηκών. Μια διαδικασία στην οποία καθοριστικό ρόλο παίζει η σύγχρονη γυναίκα, η γυναίκα που στηρίζει την οικογένειά της, η γυναίκα που εργάζεται, η γυναίκα που ταξιδεύει, η γυναίκα που είναι παρούσα πολιτικά και κοινωνικά. Ο καθοριστικός ρόλος της γυναίκας στον κοινωνικό ιστό, είναι για όλους μας αποδεκτός. Στο πλαίσιο αυτό η Ημερίδα που διοργανώνεται αναμένεται να οδηγήσει σε χρήσιμα για την κοινωνία συμπεράσματα».

Η Γεωργία Μηλάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος εθελοντισμού και Διασύνδεσης με Φορείς και Οργανώσεις της Περιφέρειας Κρήτης, αναφέρει: «Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που για το 2021 είναι αφιερωμένη στις Γυναίκες σε ηγετικές θέσεις και στην ανάπτυξη ενός ισότιμου μέλλοντος στην εποχή της νόσου COVID-19. Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Πολλές έχουν επίσης πληγεί σοβαρά από την κρίση, λόγω της απασχόλησής τους σε επισφαλείς θέσεις εργασίας ή λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας. Επιπλέον, οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, ένα χρόνο  μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, προσπαθούμε να μειώσουμε τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειές της,  διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων και την ισότητα των φύλων».

Στη διαδικτυακή εκδήλωση φιλοξενούνται γυναίκες από διάφορους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας μας, που το έργο τους εμπνέει γυναίκες κάθε ηλικίας. Με το σύνθημα «Γυναίκες στην Πρώτη γραμμή - Δυνατές Μαζί» θα συζητηθούν θέματα σχετικά με το ρόλο των γυναικών στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Ειδήσεις σήμερα 

ΔΕΥΑΗ- Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι εργασίες στους δρόμους

Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Επέκταση click-inside σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταστημάτων

Κρήτη - κορωνοϊός: 74 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Άνοιξε την ταβέρνα και σέρβιρε πελάτες

ψαροταβέρνα

Τη σύλληψή του, πρόστιμο 3.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών, κόστισε στον 62χρονο ιδιοκτήτη καβέρνας στις Γούβες του Δήμου Χερσονήσου, η απόφασή του να ανοίξει την επιχείρηση και να σερβίρει πελάτες.

Πρόστιμο 300 ευρώ, θα πληρώσουν και οι 4 θαμώνες.

Το περασμένο 24ωρο, έγιναν στην Κρήτη 3.675 έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ και βεβαιώθηκαν 74 πρόστιμα.

Για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν 62 πρόστιμα, εκ των οποίων 4 στα Χανιά, 5 στο Ρέθυμνο, 51 στο Ηράκλειο, 1 στο Λασίθι και 1 επί του ΒΟΑΚ.

Για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν 12 πρόστιμα, εκ των οποίων, 3 στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο και 7 στο Ηράκλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο του Νάθαν - Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η σύζυγός του

Ηράκλειο: Άγρια καταδίωξη - Συνέλαβαν άνδρα που είχε πυροβολήσει

Κουράκης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών: Το "αποτύπωμα" της πανδημίας στην Κρήτη