Ελλάδα

Πάτρα: Στην τελική ευθεία η κατασκευή του αποτεφρωτηρίου

apotefrotirio_patra.jpg

Με τα γραφειοκρατικά κωλύματα να προσπερνιούνται σταδιακά, ο δήμος της Πάτρας προσδοκεί μέχρι το 2019 να έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου νεκρών στο ΒΙΟΠΑ Πάτρας. Σύμφωνα με τον επιφορτισμένο με το θέμα αντιδήμαρχο, τον Ιούνιο και με την εισαγωγή του θέματος στο συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση για την υλοποίηση του έργου.

Τα δημοτικά νεκροταφεία έχουν κορεστεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Παράλληλα είναι αρκετοί εκείνοι που είτε για προσωπικούς - θρησκευτικούς είτε για οικονομικούς λόγους επιθυμούν να απτεφρωθούν παρά να αγοράσουν τάφο και να ταφούν.

Ο επιφορτισμένος με το θέμα και των δημοτικών κοιμητηρίων αλλά και την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου στην περιοχή του ΒΙΟΠΑ Παύλος Στάμος εξηγεί πως τα γραφειοκρατικά κωλύματα του προωθούμενου έργου, έχουν ξεπεραστεί.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο που έχει επιφορτισθεί με το θέμα του αποτεφρωτηρίου, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σίγουρα εως το τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής.

Πηγή

 

Ελλάδα

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου

Σοφία Μπεκατώρου

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου αναμένεται να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το τι ακριβώς έγινε και θα κληθεί την Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη η ολυμπιονίκης να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου έχει κάνει ήδη νύξη για την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη στο πλαίσιο έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου μετά από καταγγελίες του ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιάχειριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας.

Στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας η Σοφία Μπεκατώρου θα κληθεί να καταθέσει αναλυτικά για το περιστατικό, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι η καταγγελθείσα πράξη φέρεται ότι τελέστηκε πριν από 23 χρόνια και ως εκ τούτου έχει παραγραφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοφία Μπεκατώρου: Οι καταγγελίες προκαλούν σεισμό στον ελληνικό αθλητισμό