Ελλάδα

Παρέμβαση Δανέλλη για το κρασί με αφορμή την επιβολή φόρου κατανάλωσης

κρασι.jpg

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της  Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ξενοδοχείο Electra Palace, με θέμα τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στον κλάδο μετά την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης.

Στην παρέμβαση του ο Βουλευτής, υποστήριξε πως η επιβολή ΕΦΚ στο κρασί, που επέλεξε η κυβέρνηση είτε από αφελή άγνοια, είτε ακόμη χειρότερα καθ’ υπόδειξη, είναι καταστροφική για την ελληνική οινοπαραγωγή, ενώ παράλληλα ανοίγει την κερκόπορτα που για χρόνια το λόμπι των σκληρών αλκοολούχων ποτών προσπαθούσε να ανοίξει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Μόνη η Ελλάδα από τις χώρες παραγωγούς επιβάλει τον φόρο αυτό», τόνισε ο Σπύρος Δανέλλης χαρακτηρίζοντας τον, απόλυτο παραλογισμό που θα οδηγήσει στην επέκταση και στο χώρο της οινοπαραγωγής,  των παθογενειών που μαστίζουν την εγχώρια παραγωγή αποσταγμάτων (τσίπουρο/ ρακή/ τσικουδιά), υποβαθμίζοντας το προϊόν και οδηγώντας στην ένταση του αθέμιτου ανταγωνισμού και στην αποδιάρθρωση του κλάδου. 

«Το πρόβλημα που δημιουργεί η επιβολή του ΕΦΚ είναι δυσανάλογα μεγάλο (κόστος, οργάνωση φορολογικών αποθηκών) σε σχέση με το προσδοκώμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Δανέλλης δηλώνοντας τη στήριξη του Ποταμιου στo αίτημα του κλάδου για άμεση απόσυρση του ΕΦΚ.

Ελλάδα

28η Οκτωβρίου: Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου της Ομάδας "Ζευς" (βίντεο)

Ομάδα Ζευς

Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας σκόρπισε ο πιλότος του F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε την ώρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

«Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή βρέθηκε στο μάτι των εχθρών πάλεψε και νίκησε» είπε ο πιλότος του αεροσκάφους και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Κωστή Παλαμά για να κλείσει τον χαιρετισμό του:

«Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα».

 

 

Το F-16 εκτέλεσε αρχικά κατακόρυφους ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη. Το αεροσκάφος στη συνέχεια έκανε τρεις ελιγμούς γύρω από τον άξονα του επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του αεροσκάφους.

Στο πιλοτήριο του ελληνικού μαχητικού που «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης για την 28η Οκτωβρίου ήταν ο 37χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα.

Εντυπωσιακές επίδειξεις από το Spitfire

 

 

Η από αέρος παρέλαση είχε και άρωμα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού πάνω από τη Θεσσαλονίκη πέταξε και το ιστορικό αεροσκάφος Spitfire, για πρώτη φορά στην ιστορία με ελληνικά χρώματα.

Πτώση αλεξιπτωστή και παράδοση της σημαίας στην ΠτΔ

Στον προγραμματισμός του ΓΕΕΘΑ ήταν και οι εντυπωσιακές ρίψεις αλεξιπτωτιστών και παράδοση της Ελληνικής Σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είμαστε περήφανοι για εσάς», ανέφερε, συγκινημένη, η ΠτΔ προς τους αλεξιπτωτιστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο - 28η Οκτωβρίου: Με υπερηφάνεια η παρέλαση (φωτογραφίες)

28η Οκτωβρίου 1940: Το ηρωικό "ΟΧΙ" των Ελλήνων

 

 

 

 

ESPA BANNER