Ελλάδα

Πανελλήνιες 2021: Σήμερα πρέπει να κάνουν υποψήφιοι και καθηγητές το 2ο self test

self test covid

Προς το τέλος των Πανελληνίων Εξετάσεων οδεύουν οι μαθητές των Γενικών λυκείων, οι οποίοι αποτελούν και των κύριο όγκο των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, ενώ σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου πρέπει να γίνει και το δεύτερο self test για όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτές. Μετά και την ολοκλήρωση των σημερινών εξετάσεων σε Κοινωνιολογία, Χημεία, Πληροφορική, απομένει μόνο μια μέρα ακόμη εξέτασης την Τρίτη 22 του μήνα και το «μαρτύριο» τελειώνει για τους χιλιάδες υποψήφιους οι οποίοι διεκδικούν μια θέση στα πανεπιστήμια.

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει επίσης ότι μαθητές εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό πρέπει να κάνουν σήμερα το δεύτερο self test με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης. Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ακόμη και αυτή τη στιγμή ότι στην περίπτωση που αρρωστήσουν και αναγκαστούν να διακόψουν τις εξετάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να τις επαναλάβουν το Σεπτέμβριο. Βέβαια θα υποστούν το βάσανο να επαναλάβουν τις εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα και όχι μόνο σε αυτό ή σε αυτά που έχασαν.

ειδησεις σημερα 

"Ακολούθησέ μας και μην κάνεις σκηνές": Ο διάλογος των αστυνομικών με τον πιλότο

Ελλάδα: Πληρώνουμε την 5η πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη

Ελαιόλαδο: Στην Κρήτη η τυποποίησή του, παρά τις πιέσεις των βιομηχάνων

Ελλάδα

Τραγωδία: Αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα 80χρονος

καραμπίνα

Τέλος στη ζωή του με καραμπίνα φαίνεται πως έδωσε ένας 80χρονος στην Πάτρα. Τον άνδρα βρήκαν νεκρό στο σπίτι του στις Εργατικές Κατοικίες στην οδό Ακρωτηρίου και Μηλίτου.

Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο, οι διασώστες έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά ήταν πλέον αργά για τον ηλικιωμένο.

Για το συμβάν ενημερώθηκε άμεσα και η Αστυνομία με την εντολή να είναι να μην πειραχθεί το παραμικρό από τον χώρο στον οποίο βρέθηκε ο 80χρονος. Πάντως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του.

Τον πυροβολισμό άκουσαν οι γείτονες οι οποίοι αναστατώθηκαν και κάλεσαν τις Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμοί - Τσελέντης: Τι αναφέρει για τις συνεχείς δονήσεις στο Ηράκλειο

Λεονταράκης για σεισμούς: Διαρκής επικοινωνία με τους επιστήμονες και μέτρα προστασίας

 

Ηράκλειο: Κλείνει για 48 ώρες η Αρχιεπισκόπου Μακαρίου - Προχωρούν τα έργα (Φωτογραφίες)