Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η 12η Τελετή Αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

grad_8.jpg

860 απόφοιτοι από 26 προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των τριών Σχολών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου περάτωσαν τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 και έλαβαν τα πτυχία τους στη 12η (ΧΙΙ) Τελετή Αποφοίτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2019 στη Λευκωσία. Στην Τελετή έλαβε τον ανώτατο ακαδημαϊκό τίτλο και ένας νέος διδάκτωρ. 

Την Τελετή χαιρέτησαν εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πέτρος Δημητρίου, Διευθυντής του Γραφείου του και εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων ο βουλευτής Αδάμος Αδάμου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη του αποφοίτους της ακαδημαϊκής χρονιάς 2018-2029, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία του ΑΠΚΥ στη διάρκεια των 13 ετών λειτουργίας του, σημειώνοντας ότι αποτελεί μια επιλογή για υποψήφιους φοιτητές κάθε ηλικίας, που προωθεί με τον καλύτερο τρόπο τη διάδοση της γνώσης και τη δια βίου μάθηση. Ταυτόχρονα, εξήρε το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και πολιτιστικό έργο του ΑΠΚΥ, που τιμά την Κύπρο και με το κύρος και την αξιοπιστία του έχει εδραιωθεί σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Σημείωσε, επίσης, ότι «η Πολιτεία δηλώνει αρωγός και συμπαραστάτης στο όραμά του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για την υλοποίηση των σκοπών και των στόχων που θέτει πάντοτε με γνώμονα την αναβάθμιση της προσφερόμενης εκπαίδευσης, δίνοντας ώθηση στο ταλέντο των φοιτητών και στην καλύτερη ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Συλλούρης, αναφέρθηκε στην προσήλωση του ΑΠΚΥ στους στόχους της αριστείας, της γνώσης και της καινοτομίας και στο έργο που επιτελεί, το οποίο το καθιστά αρωγό της Πολιτείας και βασικό μοχλό ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό. Απευθυνόμενους στους αποφοίτους του ΑΠΚΥ, ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι η γνώση αποτελεί για τον σύγχρονο άνθρωπο τη μεγαλύτερη επένδυση, που δεν τελειώνει ποτέ και είναι συνυφασμένη με τη δια βίου πορεία και ουσία του ανθρώπου. 

Ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, παρουσίασε στον χαιρετισμό του τα πεπραγμένα του Πανεπιστήμιου κατά το 2018-2019 και ανάλυσε επιγραμματικά τους στόχους που έχουν τεθεί για την επόμενη χρονιά. Σημείωσε το όραμα του ΑΠΚΥ να εδραιωθεί ως ένα σύγχρονο, πρωτοπόρο και ανθρωποκεντρικό Πανεπιστήμιο με κύρος και διεθνή παρουσία και αναγνώριση και τη διαρκή επιδίωξή του να βελτιώνει το επίπεδο των παρεχόμενων σπουδών και υπηρεσιών προς τους φοιτητές του. Σε ιδιαίτερη αναφορά του προς τους αποφοίτους, ο Πρύτανης αναφέρθηκε στην Τελετή Αποφοίτησής τους ως έναν μόνο σταθμό στο ταξίδι της γνώσης και της δια βίου μάθησης. Ευχήθηκε στους αποφοίτους η εμπειρία των σπουδών τους στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου να είναι οδηγός για την προσωπική και επαγγελματική τους πορεία και εξέλιξη, αλλά και να παραμείνουν κοντά στο πανεπιστήμιό τους ως οι καλύτεροι πλέον πρεσβευτές του στην κοινωνία. 

Την ακαδημαϊκή αριστεία των αποφοίτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019 και του έργου του ευρύτερα, επισφράγισαν με χρηματικά βραβεία αριστείας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Τράπεζα Κύπρου, η Ελληνική Τράπεζα, η Αστυνομία Κύπρου, τα Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, η Τσιμεντοποιία Βασιλικού, το δικηγορικό γραφείο Ιωαννίδης & Δημητρίου, ο Κυπριακός Όμιλος Εκπαιδευτικής Διοίκησης (ΚΟΕΔ), το ιδιωτικό νοσοκομείο «Τίμιος Σταυρός» και η Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA).

Ελλάδα

Σεισμός στην Ελασσόνα: Νεκρός ο άνδρας που απεγκλωβίστηκε

σεισμος εκκλησια ελασσονα

Κατέληξε δυστυχώς ο 83χρονος, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια του σπιτιού του στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού των 6 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή.

Ο άτυχος άνδρας, είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μετά τον απεγκλωβισμό του από την ΕΜΑΚ, και τα ξημερώματα της Κυριακής κατέληξε.

Ο ηλικιωμένος βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του στο σπίτι τους στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, όταν ο Εγκέλαδος σάρωσε το ορεινό χωριό της Θεσσαλίας και γκρέμισε το σπίτι τους.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Οι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και η ... ζωηρή παρέα

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Σεισμός στη Θεσσαλία: Σχεδόν 900 σπίτια είναι μη κατοικήσιμα