Ελλάδα

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

τούρκοι αλεξανδρούπολη

Το κατηγορητήριο για τους οκτώ στρατιωτικούς που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με το τουρκικό Black Hawk άλλαξε, παραμένει όμως η κατηγορία για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κατηγορία για απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας δεν ευσταθεί.
Οι επτά Τούρκοι, όπως ανέφερε η δικηγόρος τους, κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και ο όγδοος για εκτέλεση παράνομης πτήσης.
Οι Τούρκοι θα οδηγηθούν αύριο, Δευτέρα, στο Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης με την αυτόφωρη διαδικασία, οπότε ή θα δικαστούν ή θα ζητήσουν προθεσμία δύο ημερών.
Oι στρατιωτικοί υποστήριξαν στον Εισαγγελέα ότι δεν είχαν ενεργό ρόλο στο πραξικόπημα και ότι η μόνη ανάμιξή τους ήταν η μεταφορά τραυματιών. Πρόσθεσαν ότι αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη όταν δέχθηκαν φίλια πυρά.
Οι ίδιοι ζητούν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει.
Οι 8 στρατιωτικοί, οι οποίοι παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις που ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, επικαλέσθηκαν μηχανική βλάβη για να τους επιτραπεί η προσγείωση στον ακριτικό αερολιμένα, προκειμένου στη συνέχεια να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Το επίσημο αίτημα θα υποβάλουν στην Υπηρεσία Ασύλου, στη Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης, η οποία θα πρέπει να αποφανθεί σε διάστημα δύο-τριών εβδομάδων για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος. Η ίδια υπηρεσία θα αποφασίσει και για το εάν θα συνεχιστεί η κράτηση των συλληφθέντων ή θα αφεθούν ελεύθεροι.
Εφόσον κριθούν φυλακιστέοι η κράτηση των Τούρκων στρατιωτικών θα συνεχιστεί από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στο κέντρο κράτησης Φερών, έως ότου η επιτροπή ασύλου αποφανθεί επί του αιτήματός τους.

Ελλάδα

Πράσινοι εξωτικοί παπαγάλοι στη Θεσσαλονίκη – Εικόνες των πτηνών που εντυπωσιάζουν (βίντεο)

πρασινος παπαγαλος

Πράσινοι παπαγάλοι «μετακόμισαν» στη Θεσσαλονίκη. Έχουν φτιάξει τις φωλιές τους στα δέντρα, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες και κατοίκους του κέντρου της πόλης να τους απολαύσουν.

Οι παπαγάλοι αποτελούν ένα ξενικό είδος για την ελληνική ορνιθοπανίδα, καθώς η φυσική εξάπλωσή τους είναι η Ασία, η Αφρική και η Νότια Αμερική, όπως σημειώνει το GRTimes.gr.

Στη χώρα μας συναντάμε τέσσερα είδη παπαγάλων, αν και το ένα από αυτά δεν απαντά πλέον σε ελεύθερη κατάσταση, οπότε αυτά που έχουν δημιουργήσει φυσικές αποικίες είναι τρία.

 

 

Τα συγκεκριμένα πτηνά με το ζωηρό πράσινο χρώμα έχουν κάνει σπίτι τους το πάρκο του Ξαρχάκου στη Θεσσαλονίκη και εντυπωσιάζουν με τη μακριά τους ουρά, το κόκκινο ράμφος, αλλά και με τους δυνατούς ήχους που κάνουν και τραβούν την προσοχή.

Για να τους δει κανείς, φτάνει μόνο να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να παρατηρήσει τα κλαδιά των δέντρων στα οποία βρίσκονται οι φωλιές τους ή να περιμένει να τα δει να πετούν κατά ομάδες για να αλλάξουν σημείο…

ειδησεις σημερα

Σέρβος πρέσβης: Φέτος θα έρθουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 800.000 Σέρβοι τουρίστες

Κορωνοϊός: Νέο φάρμακο “εξαφάνισε” τον ιό στα ποντίκια

Κίνα: Πανικός στην Σεντζέν – Ουρανοξύστης άρχισε να «τρέμει» (video)