Ελλάδα

Ο συνταξιούχος που δικαιώθηκε για τα αναδρομικά και του τηλεφωνούν από όλα τα ΚΑΠΗ!

συνταξιούχος

Έχει εξελιχθεί σε "εφιάλτη" του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μετά την απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που έκρινε ότι ο ΕΦΚΑ και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών οφείλουν να του επιστρέψουν περισσότερα από 11.000 ευρώ από την κατάργηση των δώρων στις συντάξεις, ο 70χρονος Οδυσσέας Τσολογιάννης, καλεί σε γενικό... ξεσηκωμό τους συνταξιούχους όλης της χώρας να κινηθούν δικαστικά, διεκδικώντας τα χρήματα που έχασαν από την κατάργηση του δώρου.
"Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεσή μου, με πήραν σχεδόν από όλα τα ΚΑΠΗ της χώρας και ζητούσαν πληροφορίες. Εγώ τους συνέστησα να ξεκινήσουν τον αγώνα και κάποια στιγμή θα δικαιωθούν" είπε στον Ελεύθερο Τύπο.
Ο κ. Τσολογιάννης μεταξύ άλλων είπε ακόμη ότι "μόνος μου κατέθεσα την πρώτη αγωγή και απορρίφθηκε, διότι δεν είχα δικηγόρο, έτσι προβλέπει ο νόμος. Όμως, στη συνέχεια πήρα δικηγόρο και τελικά έλαβαν υπόψιν και την πρώτη αγωγή. Ο ΕΦΚΑ θα μου επιστρέψει 6.689 ευρώ και το ΕΤΕΑΕΠ 4.445 ευρώ, ενώ περίπου 100 ευρώ θα λάβω για ηθική βλάβη, για το διάστημα από 1/1/2013 έως 23/7/2015".
Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν έχουν δικαίωμα να ασκήσει έφεση ο ΕΦΚΑ γιατί η απόφαση στηρίχθηκε σε απόφαση του ΣτΕ" και τόνισε ότι θα συνεχίσει να καταθέτει αγωγές "διότι συνεχίζουν ακόμα και στους νόμους που δικαιώθηκα να μου κρατάνε χρήματα, έτσι οι αποδείξεις έρχονται με μειωμένη σύνταξη".
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Κασιδιάρη - Δεκτό του Λαγού

κασιδιάρης δίκη

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε σήμερα με την αγόρευση της εισαγγελέως για το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη, για το οποίο και πρότεινε την απόρριψή του. Παράλληλα, πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα του Γιάννη Λαγού. 

Συγκεκριμένα, εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος του Ηλία Κασιδιάρη - και αποφάσισε το δικαστήριο - καθώς όπως είπε στο στάδιο αυτό το δικαστήριο δεν μπορεί να το εξετάσει. Η ακροαματική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, πρόκειται για αίτημα που αφορά στην ουσία και αρμόδιο να το εξετάσει ή το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο ή, αν το επιθυμεί, ο ίδιος ο καταγγέλλων να τα καταθέσει στον εισαγγελέα. 

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του Ιωάννη Λαγού να αναγνωστούν τα δύο βουλεύματα που δείχνουν, όπως είπε η εισαγγελέας, ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. 

Αυτή την ώρα, το δικαστήριο έχει διακόψει για μία ώρα και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την απόφασή του για τη χορήγηση ή μη της αναστολής στους καταδικασθέντες.