Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα εγκαινιάσει έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο

καποδίστριας

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης θα τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης «Ιωάννης Καποδίστριας: Διαδρομές στην ιστορία του» στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00. Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, ο Δήμος Ναυπλιέων και το Ναυπλιακό Ίδρυμα «Ιωάννης Καποδίστριας».
Η έκθεση αποτελεί συνέχεια αυτής που παρουσιάζεται στο Μέγαρο της Βουλής, με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο», η οποία εγκαινιάσθηκε τον Νοέμβριο του 2016, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Σε τοπικό επίπεδο εμπλουτίστηκε με τη συνεισφορά φορέων της πόλης του Ναυπλίου, όπως τα Αρχεία Αργολίδας (υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους), η Βιβλιοθήκη «Ο Παλαμήδης», το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα. Για τη μετάφραση στα αγγλικά συνέβαλαν ο Δήμος Ναυπλιέων και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard.
Ο Ιωάννης Καποδίστριας παραμένει και σήμερα επίκαιρος με τις μεγάλες πολιτικές και διπλωματικές ικανότητές του, την ανιδιοτέλειά του, τη μεγάλη συνεισφορά του στην Επανάσταση και την προσφορά του στην απελευθερωμένη χώρα. Ακολούθησε το δρόμο της θυσίας για το έθνος και αρνήθηκε κάθε αμοιβή σαν Κυβερνήτης. Χαρακτηριστικά είχε πει: «Αν βεβαιωθώ ότι κανένα Ελληνόπουλο δεν πεινά, τότε ίσως πάρω έναν οβολό».
Στο πλαίσιο της συμβολής της στη διοργάνωση της έκθεσης, η Βιβλιοθήκη της Βουλής προσφέρει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της για τη λειτουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων προκειμένου μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ξεναγηθούν στην έκθεση και να γνωρίσουν την ιστορική περίοδο που σφραγίστηκε από την παρουσία και το έργο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Ελλάδα

Αθήνα: Μαχαίρωσαν 16χρονο μαθητή μέσα σε σχολείο

επίθεση με μαχαίρι

Δεκαεξάχρονος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών διακομίστηκε με τραύματα από μαχαίρι στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 16χρονος είπε ότι δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από περίπου δέκα άτομα μέσα στο σχολείο του και στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν στην πλάτη.

 

 

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε για το περιστατικό από το νοσοκομείο. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φώφη Γεννηματά: Σήμερα το "ύστατο χαίρε" - Εθνικό πένθος

Πέραμα: Στην εισαγγελία Πειραιά οι επτά αστυνομικοί για την αιματηρή καταδίωξη

Πώς μπορούν να διαγραφούν χρέη στο δημόσιο

 

ESPA BANNER