Ελλάδα

Ο δράστης της κλοπής ήταν ανήλικος...

Ανήλικος

Ένας ανήλικος ήταν ο δράστης κλοπής που είχε γίνει στις 19 Νοεμβρίου σε ένα κατάστημα στη Σπάρτη και εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ενώ και σε βάρος της 34χρονης μητέρας του απαγγέλθηκε κατηγορία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Ελλάδα

Θύμα τηλεφωνικής απάτης ηλικιωμένη: Της συστήθηκε ως γιατρός και της άρπαξε 1.200 ευρώ

τηλεφωνική απάτη

Ακόμη μια ηλικιωμένη έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης με πρόφαση ατύχημα που δήθεν είχε πάθει η κόρη της και «χάρισε» τις οικονομίες και τα τιμαλφή της στους δράστες που επικοινώνησαν μαζί της, αυτή τη φορά στην Κομοτηνή.

Ο άγνωστος που τρομοκράτησε την άτυχη 84χρονη τηλεφωνώντας στο σπίτι της, της συστήθηκε ως γιατρός και της είπε ότι η κόρη της τραυματίσθηκε σοβαρά και χρειαζόταν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Κατά την επικοινωνία, ακουγόταν μια συνεργός του που προσποιήθηκε την κόρη της ηλικιωμένης και την παρακαλούσε κλαίγοντας να πληρώσει!

Η 84χρονη είχε στην άκρη 1.200 ευρώ που προθυμοποιήθηκε να δώσει, αλλά ο αδίστακτος απατεώνας της είπε ότι δεν έφταναν και της ζήτησε να συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσό με τα χρυσαφικά της! Όπως της υπέδειξε, η γυναίκα έβαλε σε μια σακούλα τα χρήματα και τα τιμαλφή και τα άφησε έξω από το σπίτι της, απ’ όπου τα παρέλαβαν οι δράστες και έγιναν καπνός. Τις έρευνες για τον εντοπισμό τους διενεργεί η Ασφάλεια Κομοτηνής.