Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Novartis: Ποινική δίωξη για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση στους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες

NOVARTIS
 clock 12:09 | 20/01/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των δύο μέχρι πρότινος προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

Πρόκειται για τα δύο πρόσωπα που την περίοδο 2017-2018 είχαν καταθέσει στην εισαγγελία εγκλημάτων διαφθοράς με τις κωδικές ονομασίες ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ και είχαν καταγγείλει δωροδοκίες της φαρμακοβιομηχανίας με αποδέκτες δέκα πολιτικούς.

Οι καταγγελίες τους δεν αποδείχθηκαν από την έρευνα που ακολούθησε και πλέον οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Κατηγορούνται για:

  • Ψευδή καταμήνυση
  • Ψευδή κατάθεση

Όπως έγινε γνωστό, παραπέμπονται να δικαστούν στις 7 Μαρτίου 2025 από το μονομελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ποιοι έχουν στραφεί κατά των δύο πρώην προστατευομένων μαρτύρων
Σε βάρος των δύο πρώην προστατευομένων μαρτύρων είχαν στραφεί με μηνύσεις οι πολιτικοί που στοχοποιήθηκαν χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ως αποδέκτες μιζών.

Μεταξύ αυτών είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέδρος και άλλοι. Είχαν ζητήσει αφενός τον αποχαρακτηρισμό των προστατευομένων μαρτύρων που είχαν παράλληλα και την ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και αφετέρου την τιμωρία τους.

Μετά τον διπλό αποχαρακτηρισμό, που ήρε την ποινική ασυλία που απολάμβαναν ως προστατευόμενοι μάρτυρες, οι ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας κλήθηκαν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων από τις εισαγγελικές αρχές και έδωσαν εξηγήσεις και πλέον παραπέμπονται στο ακροατήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντώνης Καργιώτης: Ξεκινά η δίκη για την δολοφονία στο λιμάνι του Πειραιά

Δολοφονία - σοκ με ρόπαλο και μαχαίρι ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ

Σήμερα η ορκωμοσία Τραμπ: Οι προσκεκλημένοι, τα μέτρα ασφαλείας και η πολιτική του νέου προέδρου των ΗΠΑ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis