Ελλάδα

Νοσηλεύτρια: Οι περισσότεροι στις ΜΕΘ είναι άνθρωποι που δεν πίστευαν στον κορωνοϊό

κρεβάτι νοσοκομείου

Συγκλονιστική περιγραφή για τον κορωνοϊό και τη μάχη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικου στις κλινικές Covid έδωσε η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Σωτηρία, Ειρήνη Μικροβασίλη.

Η κυρία Μικροβασίλη εργάζεται στην κλινική Covid του Σωτηρία, μιλώντας στο Mega, είπε πω είμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό, προσθέτοντας ότι πέραν αυτού, οι νοσηλευτές και οι γιατροί σε κλινικές Covid είναι αντιμέτωποι και με έναν άλλο εχθρό, όπως είπε, την κοινωνία. «Δεν μας σέβονται, έχουμε και εμείς οικογένεια, έχω να δω την μητέρα μου 9 μήνες. Οποιος δεν τηρεί τα μέτρα δεν σέβεται και το προσωπικό των νοσοκομείων. Οι περισσότεροι που έφθασαν στις μονάδες, ήταν αυτοί που δεν πίστευαν. Μιλάμε με τους συγγενείς, γιατί όταν φθάνουν σε εμάς, είναι πολύ βαριά.

Τώρα πλέον δεν έχουμε δει κάποιον να βγαίνει. Ο ιός είναι επιθετικότατος». Εξήγησε ακόμη ότι οι ηλικίες των νοσηλευομένων με κορωνοϊό είναι 45 με 85, και ότι υπάρχουν νεότεροι άνθρωποι σε σχέση με τον Ιούνιο που δεν ξέρεις πως αντιδρά ο οργανισμός. Ανέφερε ακόμη ότι τα κρεβάτια στις κλινικές για τον κορωνοϊό είναι μονίμως γεμάτα...

«Όποιος δε σέβεται τα μέτρα, δε σέβεται και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει αγώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις μάσκες για τον κορωνοϊό και όσους αρνούνται να τις χρησιμοποιούν, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δε θέλω».

Δήλωσε ακόμη ότι είναι η πρώτη φορά που η ίδια φοβάται για τη ζωή της και την οικογένειά της. «Οταν γυρνάω στο σπίτι, κάνω το σταυρό μου και πριν φύγω από αυτό. Εχω ξεπεράσει κάθε ταμπού, βγαίνω στη βεράντα και ξεντύνομαι, είναι απαγορευτικό να ξεντυθώ μέσα. Θεωρούμε ότι είμαστε βρώμικοι. Τα αερίζουμε και μετά πάνε για πλύσιμο. Εχω δύο αγόρια, 10 και 12 ετών, ο μικρός κλαίει όταν φεύγω. Και ο σύζυγός μου εργάζεται σε μονάδα Covid. Εγώ όταν πηγαίνω να παραλάβω τα παιδιά οι κύριοι που λένε δεν φοράνε μάσκα, φεύγουν 10 μέτρα μακριά, γιατί ξέρουν ότι εργάζομαι στο Σωτηρία».

Κόσμος

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Σοκαριστικές εκτιμήσεις για μισό εκατομμύριο θανάτους έως τον Φεβρουάριο

Νεκροί από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ

Εκτιμήσεις σοκ για 500.000 νεκρούς λόγω κορωνοϊού στις ΗΠΑ, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2021 προβλέπουν επιστήμονες, με βάση μελέτη μοντέλου που διεξήγαγαν. Ωστόσο, περίπου 130.000 άνθρωποι εξ αυτών θα μπορούσαν να σωθούν αν όλοι φορούσαν μάσκες.

Οι εκτιμήσεις, από τη μελέτη ερευνητών του Ινστιτούτου Μέτρησης και Αξιολόγησης της Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, δείχνουν ότι με ελάχιστες αποτελεσματικές επιλογές θεραπείας της Covid-19 και χωρίς προς το παρόν εμβόλια, οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μια «συνεχή πρόκληση δημόσιας υγείας λόγω της Covid-19 τον χειμώνα».

Μεγάλες, πολυπληθείς πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, το Τέξας και η Φλόριντα θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ασθενών, θανάτων και απαίτησης νοσοκομειακών πόρων, καταδεικνύει η μελέτη.