Ελλάδα

Νέο σύστημα αξιολόγησης προσωπικού στη ΔΕΗ

ΔΕΗ

Νέου σύστημα αξιολόγησης προσωπικού θα ισχύσει στη ΔΕΗ, όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τους εργαζομένους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Όπως επισημαίνει, αυτό το σύστημα είναι προϊόν αναλυτικής και συστηματικής δουλειάς των αρμόδιων στελεχών της ΔΕΗ, θεωρήθηκε από εξειδικευμένους στην αξιολόγηση καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, ενώ στάλθηκε και στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για παρατηρήσεις.

Οι δύο βασικές μεταρρυθμίσεις που εισάγονται αφορούν, αφενός την άμεση γνώση του αξιολογούμενου για την αξιολόγησή του κάθε χρόνο, αφετέρου την ανάθεση της αξιολόγησης σε στελέχη μέχρι τη στάθμη του εργοδηγού ή υπεύθυνου δραστηριότητας, ώστε να διασφαλίζεται η γνώση της επίδοσης των εργαζομένων. Προοπτικά, η αξιολόγηση θα γίνεται όχι μόνο με γνώση, αλλά και σε συνεργασία με τον αξιολογούμενο.

Ο κ. Παναγιωτάκης τονίζει ότι με το νέο σύστημα αποσαφηνίζονται οι απαιτήσεις της Επιχείρησης από κάθε εργαζόμενο ή στέλεχος, καθώς και τα κριτήρια για τη βαθμολογία, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά.

«Το αξιόπιστο Σύστημα Αξιολόγησης είναι το θεμέλιο για τη σταδιοδρομία στην Επιχείρηση, για τη μισθολογική προαγωγή, την ανάληψη καθηκόντων διοικητικής ευθύνης και την εξέλιξη του καθενός στο πεδίο της επιστήμης και της ειδικότητάς του» σημειώνει, ακόμη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ και προσθέτει ότι με την εφαρμογή του θα εμπεδωθεί η αξιοκρατία και η εμπιστοσύνη στις διαδικασίες της Επιχείρησης.

Εξάλλου, θα υπάρξει μέριμνα ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να ενημερωθούν πλήρως για το νέο σύστημα και εκπαίδευση όλων των αξιολογητών με ειδικά σεμινάρια.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Απόλυτα κυρίαρχη στην Ελλάδα η βρετανική μετάλλαξη

κορωνοϊός μετάλλαξη

Ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις κορωνοϊου, η γονιδιωματική ανάλυση σε 1.212 επιλεγμένα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 3 Φεβρουαρίου έως 3 Απριλίου 2021.

Από τον έλεγχο των 1.212 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 957 δείγματαμε στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern - VOC) και 140 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση (Variants Under Investigation – VUI). Εκ των 957 δειγμάτων με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος, τα 950 αφορούσαν τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 7 αφορούσαν τη μετάλλαξη B.1.351/South Africa (Variant 501.V2), ενώ από τα 140 δείγματα με στελέχη VUI, τα 139 αφορούσαν το στέλεχος B.1.1.318 (Variant_E484K) και 1 αφορούσε το στέλεχος Β.1.1 (Variant_Ε484Κ). Κατά συνέπεια, η βρετανική μετάλλαξη αντιστοιχεί στο 86,6% των νεοαπομονωθέντων παραλλαγμένων στελεχών.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί για μεταλλάξεις στην επικράτεια 7.954 δείγματα από εγχώρια κρούσματα από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης μεταλλάξεων SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα. Επί του συνόλου των ελεγχθέντων για μεταλλάξεις εγχώριων δειγμάτων, οι τρεις πιο συχνές μεταλλάξεις που έχουν απομονωθεί είναι η Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012), με ποσοστό 62,3%, ακολουθούμενη από τη B.1.1.318 (Variant_E484K) με ποσοστό 3,9% και τη B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) με ποσοστό 0,8%.

Επιπλέον, έχουν απομονωθεί συνολικά 80 στελέχη με μεταλλάξεις από εισαγόμενα δείγματα, εκ των οποίων 78 αφορούν τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 2 αφορούν τη μετάλλαξη B.1.351/South Africa (Variant 501.V2).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 120 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 3.833 τα νέα κρούσματα - 104 θάνατοι - 819 οι διασωληνωμένοι

- Κορωνοϊός - Καπραβέλος: Το Πάσχα μπορεί να φέρει έκρηξη κρουσμάτων