Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Στρατηγική για τον ΑΔΜΗΕ την τετραετία 2021-2024

Image
ΑΔΜΗΕ
 clock 15:46 | 22/03/2021 writer icon newsroom ekriti.gr

Έχοντας εδραιώσει την ηγεσία του στο χώρο της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και όντας ο αδιαμφισβήτητος φορέας υλοποίησης των νησιωτικών διασυνδέσεων, ο ΑΔΜΗΕ χαράσσει νέα Στρατηγική για την περίοδο 2021-2024.

Για την επόμενη τετραετία, κεντρική φιλοδοξία του Διαχειριστή είναι να εξελιχθεί σε μία τεχνολογική εταιρεία αξιοποίησης υποδομών και τεχνογνωσίας. Η νέα Στρατηγική έχει ως στόχο την απρόσκοπτη ανάπτυξη της εταιρείας παρόλες τις προκλήσεις που επιφυλάσσει το μέλλον και εδράζεται σε τρεις πυλώνες:

1. Ασφάλεια & αξιοπιστία σε δύσκολο περιβάλλον
2. Αξιοποίηση υποδομών για υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας
3. Ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων ενεργειακής μετάβασης

Σε ό,τι αφορά τον πρώτο πυλώνα, ο ΑΔΜΗΕ προτάσσει τη φυσική και ψηφιακή θωράκιση του Συστήματος Μεταφοράς, με ανανεώσεις και αναβαθμίσεις εξοπλισμών, που πρόκειται μάλιστα να επιταχυνθούν άμεσα, λαμβάνοντας υπόψιν κρίσιμους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία του, όπως η παλαιότητα, οι ολοένα συχνότερες φυσικές καταστροφές -απόρροια της κλιματικής κρίσης- η απειλή της κυβερνοασφάλειας, η αυξανόμενη διείσδυση ΑΠΕ και το νέο περιβάλλον της αγοράς.

Προχωρώντας στον δεύτερο πυλώνα, ο Διαχειριστής δρομολογεί την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας. Πέραν των βασικών περιουσιακών στοιχείων του, όπως οι Γραμμές Μεταφοράς, οι Υποσταθμοί και τα ΚΥΤ, ο ΑΔΜΗΕ διαθέτει μεγάλες εκτάσεις γαιών, κτηριακές υποδομές, εταιρικό στόλο, οπτικές ίνες ενώ επιπλέον εξετάζει την ανάπτυξη data centers στις εγκαταστάσεις του. Με αυτόν τον τρόπο, επεκτείνεται πέραν του
παραδοσιακού πεδίου της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στηρίζοντας στην πράξη την ανάπτυξη των εγχώριων υποδομών και δημιουργώντας αξία για τους μετόχους και την κοινωνία, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Για την πραγματοποίηση των παραπάνω, σημειώνεται ότι έχει ήδη προγραμματιστεί η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας καθώς και η εκπόνηση μελετών για την εκμετάλλευση του εταιρικού στόλου μέσω υπηρεσιών logistics.

Κλείνοντας το τρίπτυχο της νέας Στρατηγικής, ο ΑΔΜΗΕ προτίθεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις νέες δραστηριότητες και τους νέους κλάδους της ενεργειακής μετάβασης, με την ανάληψη της ευθύνης για το υποβρύχιο δίκτυο διασυνδέσεων των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, την προσθήκη έργων αποθήκευσης στις νησιωτικές διασυνδέσεις και τη συμμετοχή του σε διεθνείς κοινοπραξίες για έργα Υψηλής και Υπερυψηλής Τάσης.

Η νέα Στρατηγική αποτελεί έναν ανανεωμένο οδικό χάρτη για το μέλλον, με τον ΑΔΜΗΕ να παραμένει παράλληλα προσηλωμένος στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης, που έχει αποδείξει ότι διατηρεί στις ράγες και όποτε αυτό είναι αναγκαίο, επισπεύδει.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα 

Συντάξεις, ΟΑΕΔ, επιδόματα: Μπαράζ πληρωμών έως 26 Μαρτίου

Μειωμένα ενοίκια: Χαμός με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τις... μισές πληρωμές

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis