Ελλάδα

Να ελεγχθούν τα οικονομικά της "Ηλεκτρονικής" ζητά η Ομοσπονδία Υπαλλήλων

Ηλεκτρονικη αθηνων

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτηση μας για το νέο "λουκέτο" στην αγορά, αυτή τη φορά στην "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ", που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν 47 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και να χάσουν τη δουλειά τους 450 εργαζόμενοι.

Δυστυχώς, η τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, μεταξύ των εργαζομένων και της εργοδοσίας της Ηλεκτρονικής Αθηνών, μετά από αίτημα της ΟΙΥΕ, αφενός μεν για να διευκρινιστεί η πρόθεση της εργοδοσίας για το μέλλον της επιχείρησης, αφετέρου δε για να προστατευτούν στο ακέραιο τα συμφέροντα εργαζομένων, απέβη άκαρπη, καθώς η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και...προτίμησε να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την ίδια ώρα στο ΕΒΕΑ. 

Σε αυτή την προκλητική στάση, άμεση ήταν η αντίδραση της ΟΙΥΕ και των εργαζομένων, οι οποίοι μετέβησαν στον τόπο της συνέντευξης, προκειμένου να ζητήσουν ενημέρωση και εξηγήσεις από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, αφού μέχρι σήμερα δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση για τις προθέσεις της διοίκησης της Ηλεκτρονικής και πληροφορήθηκαν την πτώχευση από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Δ/νων Σύμβουλος και ιδιοκτήτης της εταιρείας Ι. Στρούτσης αναγκάστηκε να δεσμευτεί, για συνάντηση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο αναστροφής της πτωχευτικής διαδικασίας και σε κάθε περίπτωση να διευθετηθούν όλες οι εργασιακές εκκρεμότητες και η καταβολή των αποζημιώσεών τους, πλην όμως αυτό δεν πρέπει να δημιουργήσει κανέναν απολύτως εφησυχασμό στους εργαζόμενους.

Η Ομοσπονδία μας ανέλαβε πρωτοβουλία και συγκαλεί ευρεία σύσκεψη των εργαζομένων της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ, την ερχόμενη Κυριακή 17 Απριλίου και ώρα 18.00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με σκοπό το συντονισμό της συνδικαλιστικής και νομικής παρέμβασης των εργαζομένων. 

​Καλούμε την πολιτική ηγεσία του τόπου να ενεργοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΣΕΠΕ, ΣΔΟΕ) και να ελεγχθεί, αφενός η χρηματοοικονομική συμπεριφορά της εταιρείας και των νομίμων εκπρόσωπών της τα τελευταία χρόνια, αφετέρου αν τηρήθηκαν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες διαβούλευσης και ενημέρωσης με τους εργαζόμενους. Κι όλα τα παραπάνω διότι μετά και την πρόσφατη εμπλοκή της εταιρείας (το 2013), μαζί με ακόμη 22 λιανεμπορικές επιχειρήσεις, σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης ΦΠΑ, με «κεντρικό απομονωτή»- σύμφωνα με το ΣΔΟΕ -την εταιρία Orbico, σε συνδυασμό και με την "εν κρυπτώ" διαδικασία πτωχεύσεως, εντείνουν τις υποψίες όλων μας ότι "κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας".

Σε κάθε περίπτωση η ΟΙΥΕ στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και  θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διασφαλιστούν στο ακέραιο τα δικαιώματά τους.

Ελλάδα

Φωτιά στη Σταμάτα: Ενημέρωση από Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά - Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων

σταματα φωτια

Έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά σε Σταμάτα - Ροδόπολη - Διόνυσο πραγματοποίησαν ο υπουργός Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για την κατάσταση που βρίσκεται πλέον η φωτιά στην περιοχή. Όπως τόνισε, η φωτιά πέρασε μέσα από τις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου, ενώ εστάλησαν δύο sms από το 112 σε κατοίκους για οδηγίες και κατάσταση ετοιμότητας.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση με πολλές ωστόσο ακόμα εστίες, δήλωσε, στην έκταση ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε την ενημέρωση λέγοντας ότι η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο Νεκροταφείο της Σταμάτας και οι άνεμοι που έπνεαν ήταν 6 με τάση στα 7 μπορόφ. Η φωτιά ήταν κινούμενη σε οικισμούς και κατοικίες. Εστάλησαν, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς δύο sms στους κατοίκους για οδηγίες για την ασφάλεια των ίδιων και των σπιτιών τους.

Η κατάσταση ήταν δύσκολη και επίπονη, συνέχισε, ενώ σημείωσε ότι για την κατάσβεση παίρνουν μέρος 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροπλάνα ανάμεσά τους το Beriev-200 και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Άμεση κινητοποίηση και στοχευόμενη, ήταν η παρέμβασή όλων των δυνάμεων επιχειρησιακών και πολιτικών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή του Διόνυσου- Σταμάτας σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως είπε στην έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός «ήμασταν όλοι εδώ… Ήταν μία δύσκολη πυρκαγιά που μεταφερόταν από περιοχή σε περιοχή με τον αέρα με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και να δημιουργούνται καινούργια μέτωπα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ακόμα ότι οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς και σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα. «Είμαστε όλοι εδώ και θα προστατεύσουμε με απόλυτη προσήλωση το περιβάλλον, τα δάση και τους οικισμούς και φυσικά ανθρώπινες ζωές», επισήμανε ο υπουργός και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική!

Ηράκλειο: Πέθανε στο μεροκάματο - Θλίψη για τον οικοδόμο πατέρα δύο παιδιών

Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Οι χώροι καταφυγής και παροχής α' βοηθειών σε περίπτωση σεισμού