Ελλάδα

Μένουμε σπίτι: Δείτε σπουδαίο σινεμά μέσα από το Web TV της ΕΡΤ

Το Σινεμά στο Σπίτι

O κορονοϊός μάς έχει κλείσει στο σπίτι και η ΕΡΤ είπε να κάνει κάπως πιο υποφερτή την κοινωνική απομάκρυνση.

Η δημόσια τηλεόραση λοιπόν, με την υπεροχή των τίτλων και τη δυνατότητα της δωρεάν διάθεσής τους, έχει επιλέξει σύγχρονα διαμαντάκια για τη Web TV της, σκαρώνοντας ένα σωστό κινηματογραφικό κανάλι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις γνωστές streaming υπηρεσίες.

Όσο για το περιεχόμενό του, είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει ταινίες που πέρασαν στα «ψιλά» ή δεν προβλήθηκαν καν στις ελληνικές αίθουσες.

Το περιεχόμενο μάλιστα θα εμπλουτίζεται διαρκώς όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, αν και οι μέχρι τώρα επιλογές, κοντά στις 20 ταινίες, φτάνουν και περισσεύουν.

Τι θα δείτε; Από τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» του Κεν Λοόυτς και το «Still Alice» που έδωσε στην Τζούλιαν Μουρ το Όσκαρ Α' Γυναικείου ως και ταινίες που δεν είδαμε ποτέ στις σκοτεινές αίθουσες, όπως το «Μέχρι το Θαύμα» του Τέρενς Μάλικ ή το «The Tale» με τη Λόρα Ντερν.

Περισσότερες, και πάντα πρώτης γραμμής, επιλογές στο Web TV της ΕΡΤ...

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πως θα ταξιδεύουν οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών προς τα νησιά

self test covid

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας για τις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι πριν την 1/7/2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών. Τα παιδιά έως 12 ετών απαλλάσσονται όλων των υποχρεώσεων και μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς κανένα τεστ. 

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Όλες οι υπόλοιπες οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ΥΠΑ που εκδόθηκε στις 24/7/2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα "έκρηξη" με 356 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: δεύτερος κύκλος εμβολιασμού από τις κινητές μονάδες

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Pfizer και Moderna ξεκινούν τις κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών