Ελλάδα

Μελίνα Μερκούρη: "Γιατρέ μου εγώ δεν θέλω να φύγω ρεζιλεμένη, αλλά όρθια"»

melina.jpg

Τον άγνωστο διάλογο που είχε με τη Μελίνα Μερκούρη όταν την είχε αναλάβει ως γιατρός αποκάλυψε ο Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Espresso».

Αναφερόμενος στην πρόθεσή του να γράψει τις αναμνήσεις του ως γιατρός και ως πολιτικός μόλις αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή ανέφερε: 

«Πριν από λίγες μέρες ήταν η τραγική επέτειος του θανάτου της Μελίνας.
Θυμάμαι, λοιπόν, όταν γύρισε από το Λονδίνο και την ανέλαβα εγώ για τις ακτινοβολίες του όγκου της, είχε έλθει φοβισμένη την πρώτη μέρα συνοδευόμενη από τον Ντασέν και τη Μανουέλα. Για να την εμψυχώσω της λέω: «Μελίνα, μην φοβάσαι. Εσύ είσαι σαν την Ελλάδα που ποτέ δεν πεθαίνει.
Με κοιτάζει με αυτά τα φοβερά μάτια της και μου λέει: "Γιατρέ μου, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, αλλά συχνά ρεζιλεύεται. Εγώ δεν θέλω να φύγω ρεζιλεμένη, αλλά όρθια".
Ευτυχώς, ο Θεός την άκουσε και έτσι «έφυγε» η Μελίνα. Μια από τις αναμνήσεις μου…». 

Ελλάδα

Εμβόλιο: «Ελεύθερη» από κορωνοϊό η Δονούσα

δονουσα

Το δρόμο της εξόδου από τους περιορισμούς της πανδημίας, βλέπουν, τα τέσσερα νησιά των Μικρών Κυκλάδων, που ανήκουν στο Δήμο Νάξου, καθώς ο εμβολιασμός των κατοίκων είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Πρώτη ξεκίνησε η Δονούσα όπου ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού άγγιξε σχεδόν το 100%, όπως επισήμανε  ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Σιγάλας.

Το Σάββατο στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού πραγματοποιήθηκε ο εμβολιασμός του 80% εκ των 150 μονίμων κατοίκων.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν εμβολιαστεί στην Νάξο τουλάχιστον 25-30 κάτοικοι, ηλικίας άνω των 65 ετών.

Μέχρι στιγμής στο νησί δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα, κυρίως λόγω της ενημέρωσης που είχαν οι κάτοικοι από τις αρχές και της υπευθυνότητος που επέδειξαν.

Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την καλοκαιρινή σεζόν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Με μηδενικά κρούσματα στο νησί, οι κρατήσεις για τον Ιούλιο είναι στο 40%- 50%, ενώ για τον Αύγουστο αγγίζουν το 90%.

Στην Ηρακλειά ο εμβολιασμός των κατοίκων πραγματοποιείται σήμερα, στη Σχοινούσα οι περίπου 200 μόνιμοι κάτοικοι θα εμβολιαστούν την Παρασκευή 23 Απριλίου, ενώ στα Κουφονήσια, ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο 24 και 25 Απριλίου.

ειδησεις σημερα 

Εκκλησία της Ελλάδος: Ανάσταση στις 9.00 το βράδυ - Νωρίς και τα "Θεία Πάθη"

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κυψέλη: «Ήταν μια άτυχη στιγμή», είπε ο δράστης

Πέθανε ο Κυριάκος Φιλίππου του Ομίλου ΦΑΓΕ