Ελλάδα

Με 50% πληρότητα ζητούν να ανοίξουν θέατρα, κινηματογράφοι και μουσικές σκηνές

θέατρο δάσους

Τις έντονες αντιρρήσεις τους σχετικά με τα νέα υγειονομικά μέτρα σύμφωνα με τα οποία θα λειτουργήσουν, από την ερχόμενη εβδομάδα, οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας και πολιτισμού εξέφρασαν σύσσωμοι οι εκπρόσωποι του κλάδου κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν το μεσημέρι με τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Οι παραγωγοί θεατρικών, μουσικών και χορευτικών παραστάσεων μαζί με τους εκπροσώπους της εγχώριας κινηματογραφικής δραστηριότητας εξήγησαν πως είναι αδύνατο να λειτουργήσουν με τους όρους που έχουν αποφασιστεί και έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθούν επισήμως αύριο από την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο που έχει διαμορφωθεί από τις υγειονομικές αρχές τα μέτρα διαχωρίζονται σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα κάθε περιόδου και θα επανεξετάζονται κάθε 15 ημέρες. Στο Επίπεδο 3 – Υψηλό, στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, οι κλειστοί χώροι καλούνται να λειτουργήσουν με 30% πληρότητα και με μέγιστο όριο ατόμων τα 150 και τα 90 αντίστοιχα ανάλογα με το αν διαθέτουν περισσότερες ή λιγότερες από 300 θέσεις. Αυτός ο τελευταίος όρος του πλαφόν οδηγεί σε αδιέξοδο τους μεγάλους χώρους οι οποίοι, σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκάζονται να ανοίξουν με μόλις το 10% της συνολικής χωρητικότητάς τους!

Ελλάδα

Υπόθεση Κορφιάτη: Προφυλακίστηκε η 27χρονη «τσιλιαδόρος»

επιχειρηματίας ζάκυνθος

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφασίστηκε η προφυλάκιση της 27χρονης, Ζάκυνθινης καταγωγής, για τη συμμετοχή της στη δολοφονική επίθεση κατά του ζεύγους Κορφιάτη τον Ιούνιο του 2020.

Η 27χρονη, χθες το απόγευμα, συνοδεία του δικηγόρου της, παρουσιάστηκε στο ΑΤ Ζακύνθου και παραδόθηκε στις Αρχές, καθώς είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της.

Ο ρόλος που φέρεται να έπαιξε η 27χρονη στη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, ήταν αυτός του «τσιλιαδόρου», καθώς -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- παρακολουθούσε το ζεύγος και έδινε την πορεία τους, στους δράστες που είχαν στήσει «καρτέρι θανάτου» .

Αργά το βράδυ, χθες, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή Ζακύνθου, οι οποίοι, μετά την απολογία της, αποφάσισαν την προφυλάκισή της

ειδησεις σημερα

Κατερίνη: Βρέθηκε καμένο πτώμα με κουκούλα στο κεφάλι και δεμένο πισθάγκωνα

Ηράκλειο: Αυτοκίνητα κινητές "βόμβες" - Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα λάδια

Πανελλήνιες 2021: Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία – Τα θέματα που "έπεσαν"