Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Πολυετείς ποινές φυλάκισης στους καταδικασθέντες – Εκτιτέα τα 5 έτη

μάτι φωτιά
 clock 13:29 | 04/06/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Βαριές ποινές που αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο της Αθήνας στους δέκα κατηγορουμένους οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τη συγχώνευση επί των ποινών και αμέσως μετά αναμένεται η κρίσιμη απόφαση για την ποινική τους μεταχείριση αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής της απόφασης τους

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πολυετείς ποινές φυλάκισης που φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 340 χρόνια με εκτιτέα τα πέντε χρόνια που αποτελεί και το ταβάνι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις κατά τον χρόνο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Οι ποινές

Συγκεκριμένα οι δικαστές μετά την απόφαση τους που εκδόθηκε μετά τη μη αναγνώριση ελαφρυντικού στους κατηγορούμενους επέβαλαν φυλάκιση σε τέσσερις κατηγορουμένους, ποινή φυλάκισης 5 ετών για κάθε μια από τις 102 ανθρωποκτονίες και σε άλλους πέντε κατηγορουμένους φυλάκιση 4 ετών για κάθε μια ανθρωποκτονία από αμέλεια στον καθένα για κάθε μια ανθρωποκτονία και φυλάκιση 2 ετών για κάθε πρόκληση σωματικής βλάβης που αφορά τους εγκαυματίες.

Οι δικαστές με την ίδια απόφαση τους επικύρωσαν την πρωτόδικη απόφαση των 3 ετών φυλάκισης στον ηλικιωμένο από την αυλή του οποίου φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά.

Οι δικαστές επέβαλαν την ανώτερη ποινή για τους Σωτ. Τερζούδη, Βασ. Ματθαιόπουλο, Ιώ. Φωστιέρη και Ιώ. Καπακη με συνολική ποινή φυλάκισης 340 χρόνια φυλάκιση και εκτιτέα τα πέντε χρόνια.

Για άλλους πέντε κατηγορουμένους Χ. Γκολφίνο, Φιλ. Παντελεάκο, Δ. Παπαδοπουλο, Ν. Παναγιωτόπουλο και Χ.Χ ιώνη η ποινή φυλάκισης φτάνει τα 240 χρόνια με εκτιτέα επίσης τα πέντε χρόνια.

Τον δρόμο της φυλακής για τους πρώην αξιωματικούς της πυροσβεστικής ανοίγει η εισαγγελέας

Η πρόταση της εισαγγελέως επί της έκτισης ή μετατροπής της ποινής ανοίγει τον δρόμο για φυλακή για τους τέσσερις κατηγορούμενους, πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της πυροσβεστικής που κρίθηκαν ένοχοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μέτι.

Πρόκειται για τους κατηγορουμένους Τερζούδη, Ματθαιόπουλο, Φωστιέρη και Καπάκη για τους οποίους εισηγήθηκε να εκτίσουν την ποινή τους.

Για τους άλλους πέντε κατηγορουμένους ζήτησε οι ποινές φυλάκισης να μετατραπούν σε χρηματικές. Και τέλος σε ό,τι αφορά τον κάτοικο της περιοχής που κρίθηκε ένοχος για τον εμπρησμό πρότεινε λόγω των προβλημάτων υγείας και της ηλικίας του να ανασταλεί η ποινή του.

Μετά την πρόταση της Εισαγγελέως το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλό φονικό στα Ανώγεια – Την Παρασκευή η απόφαση στη δίκη Καλομοίρη

Στη χειρότερη θέση, οικονομικά, από όλους τους Ευρωπαίους οι Έλληνες

Κρήτη: Αποχαιρετούν τον Μιχάλη και την Μαρία...

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis