Ελλάδα

Μαρινόπουλος: Προσπάθεια καταβολής μέρους των δεδουλευμένων

Μαρινόπουλος

Προσπάθειες για να καταβληθεί ένα ακόμη μέρος των δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους της «Μαρινόπουλος» βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα. Τα χρήματα, εάν τελικά καταβληθούν, δεν θα συνιστούν, βεβαίως, εξόφληση του Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι στους εργαζομένους της «Μαρινόπουλος» καταβλήθηκε το δώρο Χριστουγέννων, αλλά μόνο το 30% του μισθού του Δεκεμβρίου, ενώ αύριο, 1η Φεβρουαρίου, θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να καταβληθεί και ο μισθός του Ιανουαρίου, μεταδίδει η kathimerini.gr

Πηγή των χρημάτων αποτελεί ο τζίρος που γίνεται στα περίπου 80 καταστήματα του δικτύου της «Μαρινόπουλος» που τροφοδοτούνται από τη «Σκλαβενίτης» (υπό την έννοια ότι αυτή πληρώνει τους προμηθευτές). Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στα καταστήματα και να ενισχυθεί ο τζίρος πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες προσφορές στο απόθεμα εμπορευμάτων που υπήρχε στις αποθήκες της «Μαρινόπουλος». Σύμφωνα με τους εργαζομένους, αν και σε καμία περίπτωση δεν έχει αποκατασταθεί η επισκεψιμότητα στα καταστήματα, υπάρχουν κάποια που μέρα με τη μέρα καταγράφουν αύξηση της αγοραστικής κίνησης, όπως για παράδειγμα τα καταστήματα στο Αιγάλεω (κοντά στον σταθμό του μετρό), στο Μαρούσι (στο εμπορικό κέντρο Avenue), στη Θεσσαλονίκη (κοντά στο αεροδρόμιο).

Τα βλέμματα όλων, πάντως, είναι στραμμένα για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, καθώς αύριο πρόκειται να εκδικασθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ερμηνείας της απόφασης που έχει κατατεθεί από τη «Μαρινόπουλος». Η ενέργεια αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλει στην υπέρβαση των νομικών εκκρεμοτήτων που προκάλεσε η καθυστέρηση στην έκδοση απόφασης για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος».
Έντυπη

Ελλάδα

Μουράτ Γετκίν: Ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει έναν μηχανισμό πίεσης στο Ισραήλ

ερντογάν

Για τον ρόλο που προσπαθεί να διαδραματίσει ο Τούρκος Πρόεδρος στον νέο κύκλο αιματηρής κρίσης στη Μέση Ανατολή, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ ο διακεκριμένος τούρκος αρθρογράφος Μουράτ Γετκίν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανταποκρίτρια του ΟΡΕΝ στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία εξακολουθεί να έχει δύναμη και επιρροή στην Παλαιστίνη αν και όχι όπως παλαιότερα, εξηγώντας ότι ο ρόλος προστάτη της Χαμάς που ανέλαβε η Άγκυρα, έκανε τη Φατάχ και τον Μαχμούντ Αμπάς να πάρουν αποστάσεις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν καλώντας τον Ερντογάν να βοηθήσει στρατιωτικά τη Χαμάς

Μεσανατολικό: "Βροχή" από βόμβες έριξε το Ισραήλ στη Γάζα τη νύχτα

Ισραήλ - Νετανιάχου: Εξουδετερώσαμε στρατηγούς της Χαμάς