Ελλάδα

Λέσβος: Θετικές στον κορωνοϊό η κόρη και η εγγονή 76χρονης που πέθανε χθες

κορωνοϊός τεστ

Θετικές στον κορωνοϊό είναι σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ινστιτούτου Παστέρ, η κόρη και η εγγονή της 76χρονης που πέθανε χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Όπως είναι γνωστό, η 76χρονη νοσηλεύονταν από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε πολύ βαριά κατάσταση ως αποτέλεσμα των υποκείμενων νοσημάτων από τα οποία έπασχε.

Τα κέντρα Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου χθες παρέμειναν κλειστά για απολύμανση, καθώς η κόρη της 76χρονης ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό τους. Σήμερα οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να ιχνηλατήσουν τις επαφές της κόρης και αυτές θα τεθούν σε απομόνωση. Δεδομένου αυτού τα Κέντρα Υγείας αναμένεται να εργαστούν με προσωπικό ασφαλείας.

Τις τελευταίες μέρες, ωστόσο, δεν πήγαινε στη δουλειά επειδή είχε συμπτώματα γρίπης και βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, ενώ είναι καλά στην υγεία της. Σε πολύ καλή κατάσταση τέλος, από πλευράς υγείας είναι και η εγγονή της 76χρονης.

Να αναφέρουμε τέλος ότι αρνητικό ήταν το τεστ για τον ιό COVID 19 στο οποίο υποβλήθηκε γιατρός πρώτης γραμμής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ο οποίος εξέτασε την 76χρονη όταν προσήλθε στο νοσοκομείο σχετικά με άλλου τύπου πρόβλημα υγείας και ο οποίος διέγνωσε την πνευμονία. Ο γιατρός παρέμενε μέρι σήμερα το πρωί σε απομόνωση και πλέον επέστρεψε κανονικά στην υπηρεσία του.

Πηγή: www.stonisi.gr

Ελλάδα

Κορωνοϊός: 1.020 τεστ έγιναν στη Βουλή μέσα στον Μάιο

βουλή

Η Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο για τον κορωνοϊό.

Η δειγματοληψία έγινε στους χώρους του Κοινοβουλίου στις 19, 20 και 21 του μηνός και εξετάστηκαν σε εθελοντική βάση 1.020 άτομα, εκ των οποίων 156 ήταν βουλευτές, 564 υπάλληλοι και 318 λοιποί εργαζόμενοι (φρουρά, μέλη συστεγαζόμενων υπηρεσιών και κοινοβουλευτικοί συντάκτες).

Τα αποτελέσματα όλων των διαγνωστικών τεστ βγήκαν αρνητικά.

πηγή: Secret