Ελλάδα

Λέσβος: Έσκαψαν με κασμάδες τον τοίχο ναού για να ξεκολλήσουν το παγκάρι!

Οι κασμάδες που χρησιμοποιήθηκαν, έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους και κατέστρεψαν μέρος του τοίχου, του εμβληματικού για την περιοχή ναϊσκου"

Το γεγονός ότι το παγκάρι ενός μικρού ναού στην περιοχή Χαραμίδα της Λέσβου ήταν πακτωμένο στον τοίχο, δεν στάθηκε ικανό να σταματήσει τους άγνωστους ιερόσυλους που το είχαν βάλει στο μάτι και δεν δίστασαν α χρησιμοποιήσουν... κασμά για να το ξηλώσουν από τη θέση του!

Οι κασμάδες που χρησιμοποιήθηκαν, έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους και κατέστρεψαν μέρος του τοίχου, του εμβληματικού για την περιοχή ναϊσκου
Οι κασμάδες που χρησιμοποιήθηκαν, έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους και κατέστρεψαν μέρος του τοίχου, του εμβληματικού για την περιοχή ναϊσκου"

Οι δράστες τρύπωσαν σε άγνωστο χρόνο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ερμογένη, εξοπλισμένοι με κασμάδες καθώς γνώριζαν ότι το παγκάρι ήταν εντοιχισμένο. Δεν δυσκολεύτηκαν να μπουν στον εμβληματικό για την περιοχή ναΐσκο και γκρέμισαν ένα μεγάλο μέρος του τοίχου του για να το ξεκολλήσουν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανήρτησε το lesvospost.com!

Ο ναός του Αγίου Ερμογένη
Ο ναός του Αγίου Ερμογένη

Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο ποια ήταν η λεία των βανδάλων, οι οποίοι διέφυγαν χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος και αναζητούνται από την Αστυνομία.

Δείτε και το σχετικό βίντεο: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυβέρνηση προς Εκκλησία: Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν

Κορωνοϊός: Γιατί όσοι κάνουν το εμβόλιο δεν πρέπει να πίνουν αλκοόλ;

 

Ελλάδα

Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη

μαχητικα ακροπολη

Ένα εντυπωσιακό θέαμα απόλαυσαν οι Αθηναίοι το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν μαχητικά αεροσκάφη, που συμμετείχαν στην άσκηση «Ηνίοχος 21» πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη.

Δείτε βίντεο:
 

 

Η άσκηση, που ολοκληρώνεται σήμερα, λαμβάνει χώρα σε όλο του εύρος του FIR Αθηνών με τη συμμετοχή μαχητικών Rafale και Mirage 2000D από τη Γαλλία, F-16 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, F/A 18 Hornet από την Ισπανία, και F-15 και F-16 από το Ισραήλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει F-16, drones τύπου MQ-9 και ιπτάμενο τάνκερ τύπου KC-135. Ο Καναδάς λαμβάνει μέρος με σύστημα CGI - Air Weapon Managers, ενώ η Κύπρος έχει στείλει ελικόπτερο AW 139. Πέντε ακόμα χώρες συμμετέχουν ως παρατηρητές: η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με κάθε τύπο μαχητικού που διαθέτει στον στόλο της (F-16, M-2000, M-2000-5, F-4), μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, όργανα ηλεκτρονικού πολέμου και Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα. Το Πολεμικό Ναυτικό λαμβάνει μέρος με φρεγάτες, Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνόμενων Βλημάτων, κανονιοφόρους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα και Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων.

ειδησεις σημερα 

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι φοιτητές -«Αστυνομία στις σχολές δεν θα ξαναμπεί»

Κορωνοϊός: Επεκτείνεται το ωράριο εμβολιασμού έως τις 10 το βράδυ

ΑΔΜΗΕ: Νέα στρατηγική για την τετραετία 2021 – 2024 (βίντεο)