Ελλάδα

Λέκκας: Αναμένουμε μετασεισμό έως 5,9 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες ή μέρες

ευθύμης λέκκας

Για νέο μετασεισμό ύψους έως 5,9 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες ή μέρες έκανε λόγο ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, λίγες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Ζάκυνθο.
Ωστόσο, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν, αφού ο σεισμός θα έχει σαφώς μικρότερη ένταση, ενώ συνέστησε στους κατοίκους να αποφεύγουν τα παλιά κτίρια, καθώς και όσα έχουν υποστεί ζημιές.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ότι η Ζάκυνθος γλίτωσε τα… χειρότερα, καθώς αν ο σεισμός είχε γίνει πιο κοντά στο νησί θα υπήρχε πρόβλημα.
Ο κ. Λέκκας σημείωσε πως η ενέργεια του σεισμού πήγαινε προς την Ιταλία και γι’ αυτό τον λόγο έγινε αισθητός ακόμα και μέχρι τη Μάλτα.
Advertisement: 0:25
Παράλληλα ο κ. Λέκκας τόνισε ότι η σεισμική δόνηση δεν προήλθε από κάποιο τοπικό ρήγμα αλλά από το σημείο όπου συγκρούονται οι πλάκες της Ευρώπης και της Αφρικής, στα όρια του ελληνικού τόξου.
«Πρόκειται για κομβική θέση πάνω στο σημείο όπου συγκρούονται οι πλάκες της Ευρώπης και της Αφρικής» είπε χαρακτηριστικά

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σκληρό lockdown για την Αρκαδία - Στο «κόκκινο» το Ναύπλιο

κορωνοϊός εμβόλιο κορωνοϊού

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο Δήμο Ναυπλιέων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, η μεν ΠΕ Αρκαδίας εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ο δε Δήμος Ναυπλιέων εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Τα περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ από Πέμπτη 25/02/2021 και ώρα 06.00 έως Δευτέρα 01/03/2021 και ώρα 06.00. Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρωνθα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 κατά την επόμενη συνεδρίασή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Απομακρύνεται η άρση lockdown την 1η Μαρτίου

Κρήτη - κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση με 86 κρούσματα σε 24 ώρες

Ηράκλειο - Rapid test: Οι έλεγχοι στην πόλη απέδειξαν το λάθος με το lockdown