Ελλάδα

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών ψάχνουν οι αρχές - Η απίστευτη ιστορία με ένα νεογέννητο

βρέφος

Μια απίστευτη ιστορία αποκάλυψε ο Alpha, με τις αρμόδιες Αρχές να καλούνται, πλέον, να διαπιστώσουν αν πρόκειται για ένα ξεχωριστό περιστατικό ή από πίσω έχει αναπτυχθεί κύκλωμα.

Η ιστορία αφορά σε μια επιχειρούμενη αγοραπωλησία ενός νεογέννητου βρέφους στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Εκεί, μια γυναίκα 19 ετών έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι βάρους δύο κιλών και 600 γραμμαρίων, ωστόσο αποδείχτηκε πως η ταυτότητα που παρουσίασε στις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου δεν ήταν η δική της, αλλά μιας άλλης γυναίκας!

Το προσωπικό του νοσοκομείου διαπίστωσε την απάτη και ενημέρωσε άμεσα της Αρχές, που ξεκίνησαν την έρευνα για να διαπιστώσουν τα σημεία στα οποία «απλώνεται» η συγκεκριμένη ιστορία. Το πρώτο στοιχείο που κατάφεραν να αποσπάσουν από τη μητέρα του παιδιού, είναι πως είχε συμφωνήσει να πουλήσει το βρέφος στη γυναίκα, στην οποία, θεωρητικά, ανήκει η ταυτότητα.

Ακολούθως, έγινε γνωστό πως το συγκεκριμένο παιδί ήταν το τέταρτο που έφερνε στη ζωή η 19χρονη, από το 2015 μέχρι και σήμερα, ενώ το γεγονός πως είναι ανύπαντρη, έχει προκαλέσει υποψίες πως πίσω από το τελευταίο περιστατικό, κρύβεται ένα ολόκληρο κύκλωμα. Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για να βρουν τα άλλα τρία παιδιά.

Επιπρόσθετα, οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό της γυναίκας στην οποία ανήκει η ταυτότητα που παρουσίασε η 19χρονη, δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα εδώ και δυο, περίπου, εβδομάδες, με το σενάριο η ταυτότητα αυτή να χρησιμοποιείται μονάχα για τους σκοπούς του πιθανού κυκλώματος, να εξετάζεται σοβαρά. Σοβαρές αμφιβολίες υπάρχουν και για την ισχύ των στοιχείων της ταυτότητας, καθώς η διεύθυνση κατοικίας που αναφέρεται σε αυτή, παραπέμεμπει σε ένα... χωράφι!

Στο μεταξύ, οι Αρχές φρόντισαν να επικοινωνήσουν με τον τηλεφωνικό αριθμό που τους έδωσε η 19χρονη γυναίκα, ως στοιχείο επικοινωνίας, όμως ο τοπογράφος – μηχανικός που απάντησε, δήλωσε άγνοια για την υπόθεση και ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση μαζί της.

Όσο για το λίγων ημερών βρέφος, εξακολουθεί να παραμένει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με απόφαση εισαγγελέα.

Ελλάδα

Στην Ελλάδα ο πιθανός νέος πρωθυπουργός της Λιβύης - Τι δήλωσε

 Αλί Νάγεντ

Ο Αλί Νάγεντ, που ήταν πρεσβευτής της Λιβύης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και προαλείφεται ακόμη και για πρωθυπουργός την επόμενη μέρα στη Λιβύη σε ενδεχόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ήρθε στην Ελλάδα  για επαφές και μίλησε αποκλειστικά στο Star και τον δημοσιογράφο Γιώργο Βλαβιανό.

Ο δρ. Νάγεντ ήταν καταιγιστικός εναντίον του Ερντογάν. Όπως είπε, ο Τούρκος πρόεδρος αν και συμφώνησε με τις διαδικασίες του Βερολίνου έστειλε 5.000 τρομοκράτες στη Λιβύη οι οποίοι βρίσκονται λίγες ώρες μακριά από την Eυρώπη. Ήδη , όπως τόνισε, υπάρχουν πληροφορίες ότι δεκάδες από αυτούς πέρασαν στην Ιταλία και περιμένei να προξενήσουν αστάθεια όχι μόνο στη Λιβύη αλλά στις γειτονικές χώρες και στη Μεσόγειο.

Μίλησε και για τα «Μνημόνια Κατανόησης» του Σαράζ με την Τουρκία  τα οποία χαρακτήρισε «συμφωνίες της ντροπής, ανάμεσα σε μία παράνομη κυβέρνηση, μία κυβέρνηση που υποστηρίζει την τρομοκρατία και τον αλαζόνα Ερντογάν που έχει οθωμανικά όνειρα».

Επίσης αναφέρθηκε και στα οικονομικά της χώρας του τα οποία ελέγχονται από την Τρίπολη. «Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ελέγχουν τον Σαράζ και την κεντρική Τράπεζα της Λιβύης. Και οι δύο δουλεύουν για τον Ερντογάν, διότι ο Τούρκος πρόεδρος προστατεύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Το λιβυκό χρήμα βρίσκεται ήδη στην Τουρκία, με καταθέσεις της κεντρικής Τράπεζας της Λιβύης, επενδύσεις κλπ".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δρ. Νάγεντ είχε ενδιαφέρουσες συναντήσεις στην Αθήνα. Μάλιστα όπως είπε οι Λίβυοι περιμένουν από την Αθήνα να διακόψει να αναγνωρίζει την κυβέρνηση Σαράζ και να στείλει διπλωματική αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη.