Ελλάδα

Κοζάνη: Καθησυχαστικός ο Παπαζάχος για τη σεισμική δραστηριότητα

seismografos-14-7-2019.jpg

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο καθηγητής σεισμολογίας του Α.Π.Θ., Κώστας Παπαζάχος για την ισχυρή σεισμική δόνηση των 4,6 ρίχτερ που «κούνησε» το μεσημέρι της Κυριακής την Κοζάνη και τις γύρω περιοχές.

Μιλώντας στο kozanimedia τόνισε πως πρόκειται για το γνωστό ρήγμα που είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό του 1995, έστω και αν το επίκεντρο εμφανιζεται πιο κοντά στην πόλη της Κοζάνης. 

«Δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να πούμε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη. Πάντως ανάλογοι σεισμοί σημειώνονται συχνά στον ελλαδικό χώρο», σημειώνει ο κ. Παπαζάχος.

Ο σεισμός σημειώθηκε στην Κοζάνη στις 13:50 το μεσημέρι της Κυριακής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα νότια της Κοζάνης.

Ελλάδα

Πάνω από 175 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά το τριήμερο

Πρόσφυγες

Νέοι πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το τελευταίο 3ημερο στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με στοιχεία Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από 07.00 της Παρασκευής έως 07.00 σήμερα Δευτέρα υπήρξε ένα περιστατικό έρευνας – διάσωσης στη Χίο όπου εντοπίστηκαν 33 πρόσφυγες-μετανάστες και ένας διακινητής.

Επίσης καταγράφησαν 5 περιστατικά αποβιβάσεων σε ακτές νησιών.

Ειδικότερα 2 περιστατικά στη Λέσβο με 81 πρόσφυγες-μετανάστες και δυο διακινητές, ένα στο Αγαθονήσι με 43 πρόσφυγες-μετανάστες και ένα στη Σύμη με 21 πρόσφυγες-μετανάστες και ένας διακινητής.

Σημειώνεται πως το Σάββατο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Αιγαίο με τους ανέμους να φτάνουν ως 8 μποφορ δεν υπήρξε καμία άφιξη προσφύγων-μεταναστών.