Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σπάει σήμερα το «φράγμα» των 1.000 κρουσμάτων

κορωνοϊός νεολαία

Το φράγμα των 1.000 κρουσμάτων σε ένα εικοσιτετράωρο σπάει σήμερα ο κορωνοϊός στη χώρα μας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, περίπου στη μία το μεσημέρι είχαν επιβεβαιωθεί σχεδόν 1.000 κρούσματα σε όλη τη χώρα, ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχε προϊδεάσει για την κατάσταση, δηλώνοντας ότι «είναι αρκετά πιθανό να δούμε πάνω από 1.000 κρούσματα σήμερα».

Πάντως, η εικόνα που θα αποτυπωθεί στις σημερινές ανακοινώσεις δεν θα είναι απολύτως αντιπροσωπευτική ειδικά για περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, όπου παρατηρούνται αφενός ελλείψεις σε διαγνωστικά κιτ, αφετέρου πολλές δομές διενέργειας τεστ ήταν κλειστές λόγω της εορτής του Αγίου Δημητρίου, οπότε έγιναν πολύ λιγότερες εξετάσεις από όσες υπήρχε ανάγκη να γίνουν. Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη ακολουθεί κατά πόδας την Αττική σε αριθμό κρουσμάτων, ωστόσο, αναλογικά με τον πληθυσμό τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι πολλά παραπάνω.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται τα θύματα του κορωνοϊού, αφού από το πρωί σήμερα έχουν ανακοινωθεί άλλοι οκτώ θάνατοι ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία όλης της χώρας. 

Ελλάδα

Πάτρα-κορωνοϊός: Άδεια η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα - Ελάχιστοι πιστοί, με αποστάσεις (βίντεο)

Άγιος Ανδρέας- Πάτρα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή του συνωστισμού στην Πάτρα ξεκίνησε το προσκύνημα από σήμερα για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αποστόλου Αγίου Ανδρέα.

Οι πιστοί προσέρχονται και σήμερα στην Πάτρα ευλαβικά και με αποστάσεις μεταξύ τους στον χώρο του προσκυνήματος στον Άγιο Ανδρέα.

Περιμετρικά του ιερού ναού αλλά και σε όλα τα επίκαιρα σημεία βρίσκονται αστυνομικοί. Σκοπός τους είναι να αποτρέψουν, τόσο τη μαζική προσέλευση όσο και τη μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων του lockdown.

Δείτε βίντεο:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάτρα: Σε αστυνομικό "κλοιό" η περιοχή γύρω από τον Άγιο Ανδρέα