Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πότε ανοίγουν γυμναστήρια και τα κτήματα για δεξιώσεις

γάμος νεόνυμφοι

"Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα έχουμε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας. Σήμερα ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες. Χθες βγάλαμε το πρωτόκολλο, οι οικογένειες μπορούν να είναι κάτω από την ίδια ομπρέλα και μέσα στην εβδομάδα θα μπορούμε να βγάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα για να ξέρει ο κόσμος, για τα catering για τους γάμους και τις υπόλοιπες κοινωνικές εκδηλώσεις" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

"Από την άλλη εβδομάδα θα έχουμε ανακοινώσεις για το ακριβές χρονοδιάγραμμα αλλά και τους όρους, που θα μπορούν να ανοίξουν διάφορα κτήματα για να γίνονται εκδηλώσεις, για να μπορεί ο κόσμος να προγραμματίσει τη ζωή του, τον γάμο τους κτλ. Το ίδιο θέλω να κάνω και για τις εκθέσεις. Θέλουμε να μπούμε σε μια κανονικότητα αλλά με προσοχή" πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

"Θα έχουμε λιγότερους καλεσμένους στην αρχή και όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνεται ο αριθμός" τόνισε σχετικά με τους καλεσμένους σε δεξιώσεις στα κτήματα.

 

 

 

 

Για τις εκθέσεις και τα πανηγύρια είπε ότι «θα λειτουργήσουν αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, όπως υπολογίζουμε». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 14 Μαΐου θα ισχύει το ραντεβού στα μαγαζιά και θα καταργηθεί στις 15 του μήνα μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού. «Το ραντεβού δυσκολεύει τον καταναλωτή και γι' αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση. Δεν πήγε όπως θα ήθελα εγώ» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο μείζον θέμα των γυμναστηρίων, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα χρόνου μιας και βγήκε χθες χρονοδιάγραμμα από την επιτροπή. «Θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους. Θα έχουμε νέο χρονοδιάγραμμα μέσα στη βδομάδα», ενώ διευκρίνισε ότι θα μπορούν να γυμναστούν «όσοι έχουν κάνει ακόμα και την πρώτη δόση του εμβολίου». Συνεχίζοντας ανέφερε πως «γύρω στις 17 θα ανοίξουν δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, ενώ στις αρχές του Ιουνίου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια για όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Τι ισχύει από σήμερα σε όλη τη χώρα

Ηλεία: Μετέφεραν με θαλαμηγό 184 αλλοδαπούς

Κορωνοϊός - εμβολιασμοί: Εκατομμύρια ραντεβού - Σε ποια θέση βρίσκεται το Ηράκλειο

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός - Δήμος Αρχανών Αστερουσίων: Rapid test σε Μελέσες και Καταλαγάρι

rapid test

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 26/10/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν:

 08:30: Μελέσες
 11:30: Καταλαγάρι

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων, με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σεισμός στο Ηράκλειο - Σταϊκούρας: 8,4 εκατ. ευρώ έως τώρα σε πληγέντες

ΔΕΥΑΗ: Το τυπογραφικό λάθος που "φούσκωσε" τους λογαριασμούς

Φώφη Γεννηματά - Κρήτη: Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατό της

ESPA BANNER