Ελλάδα

Κορωνοϊός - Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): Να γίνει επίταξη ιδιωτικών εργαστηρίων

Νοσοκομείο

Την επίταξη ιδιωτικών εργαστηρίων που μπορούν να εξεταστούν δείγματα ύποπτων κρουσμάτων του κορωνοϊού επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ μέσω του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου, αφού όπως ο ίδιος τονίζει αυτή τη στιγμή τα εργαστήρια που υπάρχουν δεν προλαβαίνουν λόγω φόρτου εργασίας να εκδίδουν γρήγορα τα αποτελέσματα με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος όσον αφορά την διασπορά του ιού.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος στο νοσοκομείο της Καστοριάς ακόμη ένας από το ιατρικό προσωπικό νόσησε με κορωνοϊό ανεβάζοντας τον αριθμό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο στους 11 νοσούντες.

«Δυστυχώς εκκρεμεί ο εργαστηριακός έλεγχος δεκάδων συναδέλφων ακόμη. Το πρόβλημα στη Δυτική Μακεδονία είναι μεγάλο με την καθυστέρηση των εργαστηριακών ελέγχων. Υπάρχει ένα εργαστήριο αναφοράς στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης που εξετάζει τα δείγματα από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, αλλά λόγω φόρτου εργασίας καθυστερεί τρεις με πέντε ημέρες για να εκδώσει τα αποτελέσματα και ως εκ τούτου εγκυμονεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού από συναδέλφους που νοσούν αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Όπως επίσης και από συγγενείς ασθενών που δεν μπαίνουν σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Υπάρχει μεγάλη εστία στη Δυτική Μακεδονία και ένας από τους λογους είναι ηαδυναμία λήψης επαρκών δειγμάτων, αλλά και η καθυστέρηση λόγω φόρτου εργασίας όπως σας είπα στα αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξουν και άλλα εργαστήρια αναφοράς. Υπάρχουν δυο ιδιωτικά εργαστήρια που εξετάζουν ελάχιστα δείγματα από νοσοκομεία. Θα πρέπει όμως να επιταχθούν και να εξετάζουν δείγματα μόνο από νοσοκομεία» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Την ίδια ώρα, ακόμη 7 άτομα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία που νοσούν σε 84, ενώ πάνω από 350 γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό βρίσκονται σε καραντίνα.

Επίσης σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ εντοπίστηκαν ακόμη 6 γιατροί στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου στο Ρίο που μολύνθηκαν από τον ιο ανεβάζοντας τον αριθμό των νοσούντων γιατρών και νοσηλευτών σε 9. «Είναι καλά στην υγεία τους. Υπάρχει ανησυχία μεταξύ των συναδέλφων που έρχονταν σε επαφή μαζί τους. Εξετάζεται ποσοι συνάδελφοι ήρθαν σε επαφή προκειμένου να τεθούν σε καραντίνα. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Καρβελης κάνει φιλότιμες προσπάθειες να συμαζέψει τη κατάσταση» τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Κρήτη

Ηράκλειο

Μινωικές Γραμμές: Η ανακοίνωση για τον εργαζόμενο που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

κυδων παλας μινωικες

Οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες ότι, στα πλαίσια της διαχείρισης και της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19, η εταιρεία υιοθετεί και ακολουθεί πολιτικές σεβόμενες τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι, μέλος του πληρώματος του H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ, που δραστηριοποιείται στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς, παρουσίασε ήπια συμπτώματα του ιού COVID-19.Το μέλος πληρώματος βρισκόταν εκτός πλοίου από 2/4/2020. Άμεσα ενημερώθηκε ο Ε.Ο.Δ.Υ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και σε συνέχεια της σημερινής επιθεώρησης στο H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ από κλιμάκιο Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και προφυλάξεις από την εταιρεία και το πλήρωμα του πλοίου αναφορικά με τη πρόληψη έναντι της πανδημίας του ιού COVID – 19. Δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες για τη σχολαστική παρακολούθηση της υγείας του πληρώματος και επιβατών που επέβαιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες δρομολογίων και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο εκπαίδευσης του πληρώματος, την καθαριότητα του πλοίου σε όλους τους τομείς και την επάρκεια παροχής υλικών, απολυμαντικών από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Στις Μινωικές Γραμμές, έχοντας πάντα ως απόλυτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των πελατών μας, των συνεργατών μας, των εργαζομένων μας και του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται σε στεριά και θάλασσα, αναλαμβάνουμε δράση, υιοθετούμε υπεύθυνη στάση, τηρώντας πιστά τις οδηγίες και τις επισημάνσεις του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, για την πρόληψη και υγιεινή κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και εφαρμόζουμε με συνέπεια και αυστηρότητα, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, μία σειρά από συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα.