Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εύσημα ΠΟΥ στην Ελλάδα για τους χειρισμούς της στην πανδημία

παγκόσμιος οργανισμός υγείας

Εύσημα στην Ελλάδα αποδίδει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τους χειρισμούς της στην πανδημία σε άρθρο του Περιφερειακού Διευθυντή του Π.Ο.Υ. Ευρώπης Χανς Κλούγκε και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Ο Π.Ο.Υ. χαιρετίζει την ανθεκτικότητα της Ελλάδας στις σημερινές προκλήσεις της πανδημίας αλλά και τις πρόσφατες σημαντικές πρωτοβουλίες αναφορικά με την διασφάλιση της ποιότητας της φροντίδας στην χώρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κοινό άρθρο.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στη σημασία του νέου γραφείου του Οργανισμού στην Αθήνα. 

Το άρθρο αναλυτικά 
«Εκτιμάται ότι 8 εκατομμύρια ζωές χάνονται κάθε χρόνο λόγω της χαμηλής ποιότητας της φροντίδας των ασθενών. Η πανδημία της COVID-19 έχει αναδείξει ότι οι μηχανισμοί διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο. 

Το νέο γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα ιδρύθηκε για να αντιμετωπίσει ακριβώς αυτή την πρόκληση. Πρόκειται για το επιστέγασμα μιας μακράς και πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειακού Γραφείου του Π.Ο.Υ. Ευρώπης  και του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας.

Δεν αναφερόμαστε σε μια νέα αίθουσα, με μερικές καρέκλες, ένα τραπέζι και δύο υπολογιστές ούτε για μια ακόμη γραφειοκρατική δομή. Το νέο Γραφείο θα παρέχει υπηρεσίες, συμβουλές και τεχνική υποστήριξη σε όλες της χώρες της Μεσογείου, καθώς και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Θα συνεργάζεται με κυβερνήσεις, φορείς χάραξης πολιτικής, ηγέτες συστημάτων υγείας, ασθενείς, ιατρούς, επαγγελματίες υγείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. 

Θα υποστηρίζει την αέναη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, εστιάζοντας στην ανάδειξη της σημασίας ενός ανθρώπινου δυναμικού υψηλής ποιότητας στον χώρο της υγείας, στην καλλιέργεια της αριστείας, στη διασφάλιση της ασφαλούς και αποτελεσματικής πρακτικής της ιατρικής καθώς και των τεχνολογιών υγείας, στη διασφάλιση της ορθής αξιοποίησης των πληροφοριακών συστημάτων και στην εξασφάλιση χρηματοδότησης. 

Το νέο γραφείο ενσαρκώνει τη δέσμευση του Π.Ο.Υ. αλλά και της ελληνικής Πολιτείας για έναν πιο δίκαιο και πιο υγιή κόσμο.

Ο Π.Ο.Υ. χαιρετίζει την ανθεκτικότητα της Ελλάδας στις σημερινές προκλήσεις της πανδημίας αλλά και τις πρόσφατες σημαντικές πρωτοβουλίες αναφορικά με την διασφάλιση της ποιότητας της φροντίδας στην χώρα.

Αποτελεί «παράσημο αναγνώρισης» για την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, όπως η επιτυχής υλοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου και η δημιουργία του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) που εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στους Έλληνες πολίτες. 

Το νέο Γραφείο θα συμβάλει στη διασφάλιση της υγείας και της ευεξίας όλων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας που αποτελεί την κύρια αποστολή του Π.Ο.Υ.. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει αναπτυχθεί και υλοποιείται το φιλόδοξο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης (2020-2025) του Π.Ο.Υ., το οποίο υιοθέτησαν και οι 53 χώρες της Ευρώπης.

Η Ελλάδα απολαμβάνει στενή και απευθείας συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θα έχει τη δυνατότητα να επωφελείται από τη γνώση και την εμπειρία του, μέσω της παροχής τεχνικής υποστήριξης στην ενσωμάτωση τεχνογνωσίας, καθώς και στην προώθηση και εφαρμογή καινοτόμων αλλαγών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Τους τελευταίους 15 μήνες, οι κοινωνίες μας αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πρόκληση της σύγχρονης ιστορίας μας. Μια πρωτοφανή πανδημία που έχει κλονίσει τον τρόπο ζωής μας.

Παρά το βαρύ τίμημα, επιβιώνουμε μέσα στην καταιγίδα και, όσο προχωράμε μπροστά, πρέπει να μαθαίνουμε να χορεύουμε στη βροχή. 

Η ευεξία και η ευημερία και των μελλοντικών γενεών βασίζεται στην βελτίωση της ποιότητας και της ασφάλειας των παροχών υγείας. Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε κανέναν πίσω». 

ειδησεις σημερα 

Συνάντηση Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σούκρι στο Κάϊρο

Εφιάλτης για 25χρονη: 40χρονος φέρεται να τη βίασε και να την έκλεψε

 

Κοινωνία

Θρήνος για την 35χρονη Αναστασία (βίντεο)

πένθος

Τραγική κατάληξη είχε η περιπέτεια μιας 35χρονης γυναίκας, η οποία “έσβησε” το βράδυ της Κυριακής μετά από περιπέτεια 3,5 μηνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό.

Ήταν ένα κορίτσι γεμάτο όνειρα και ελπίδες όπως λέει φιλικό της πρόσωπο, το οποίο εξηγεί ότι η κοπέλα νόσησε στις 24 Ιανουαρίου από έναν αρνητή του κορωνοϊού, στο σπίτι του οποίου πήγαινε για να φυλάξει την ηλικιωμένη μητέρα του.

Η άτυχη 35χρονη Αναστασία...
Η άτυχη 35χρονη Αναστασία...

Η Αναστασία Αμτζοπούλου έδωσε γενναία μάχη αλλά δεν κατάφερε. Η γυναίκα νοσηλευόταν μέχρι και πριν ένα μήνα στην MEΘ, είχε διασωληνωθεί και μετά νοσηλεύθηκε στην κλινική covid.

Σύμφωνα με πληροφορίες του achaianews, μεταφέρθηκε στην Παθολογική κλινική, καθώς ήταν πλέον αρνητική στον ιό, αλλά τα προβλήματα που είχαν προκύψει από τον κορονοϊό, φέρεται να δημιούργησαν πολύ σοβαρές καταστάσεις στον ήδη ταλαιπωρημένο οργανισμό της.

Διαβάστε επίσης:

"Απόβαση" Σκανδιναβών στην Κρήτη (βίντεο)

Ηράκλειο: Στο "μικροσκόπιο" η περίπτωση του 35χρονου με τη διπλή θρόμβωση