Ελλάδα

Κορωνοϊός: Επίταξη γιατρών στην Αττική αποφάσισε ο Βασίλης Κικίλιας

κικίλιας ηράκλειο

Σε επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, προχωρά η κυβέρνηση ώστε να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) στην κρίσιμη «μάχη» που δίνεται με τον κορωνοϊό. 

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση - έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Πώς θα γίνει η επίταξη – Τι θα γράφουν τα φύλλα πορείας

Σημειώνεται πως τα φύλλα πορείας για την «επιστράτευση» των γιατρών ήδη έχουν ετοιμαστεί.

Σ’ αυτά θα αναγράφεται σε ποιο νοσοκομείο οφείλει να παρουσιαστεί ο γιατρός και μέχρι ποια ημερομηνία.

Οι γιατροί που θα λάβουν το ειδικό έγγραφο της επιστράτευσης θα πρέπει επίσης να είναι έμπειροι και σε καλή φυσική κατάσταση για να μπορούν να ανταποκριθούν στον φόρτο εργασίας. Η κατάρτιση της τελικής λίστας και επίδοση των φύλλων επιστράτευσης αναμένεται να υλοποιηθεί εκτός απροόπτου από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, το φύλλο της επιστράτευσης θα παραδοθεί από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν. Επί του εγγράφου θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν καθώς η ώρα και ημερομηνία.

Οι ιδιώτες γιατροί από την πλευρά τους, μέσω του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Μετά τους γονείς "έφυγε" και ο γιος!

Τραγωδία στην Κρήτη: Βρέθηκε απανθρακωμένη στην αυλή του σπιτιού της!

Κορωνοϊός: Δέκα νεκροί μέσα σε 18 ημέρες στο χωριό

Ελλάδα

Νεώτερο Μνημείο η συλλογή της πρώην ΑΕΠΙ

ΑΕΠΙ

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ του χαρακτηρισμού του συνόλου της Συλλογής της πρώην Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ Α.Ε.) ως νεώτερο μνημείο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν3028/2002, καθώς η Συλλογή ως σύνολο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας και την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής τον 20ο αι.

Τον χαρακτηρισμό της σε νεώτερο μνημείο εισηγήθηκε η Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς έπειτα από σχετικό έγγραφο αίτημα της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.

Μετά τη  θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου για τον χαρακτηρισμό της Συλλογής της ΑΕΠΙ ΑΕ ως νεώτερο μνημείο, η Λίνα Μενδώνη, δήλωσε:

«Με τη Συλλογή αυτή, ένα μεγάλο μέρος της άυλης μουσικής μας παράδοσης, αλλά και των υλικών τεκμηρίων της φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Πρόκειται για ένα σημαντικό σύνολο που διασώζει μοναδικά τεκμήρια για την ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας και την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής τον 20ο αιώνα. Με τον χαρακτηρισμό της η Συλλογή της ΑΕΠΙ διασώζεται  και μπορεί  να αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικής μελέτης και έρευνας, αναδεικνύοντας την πολυσυλλεκτικότητα και την σημασία της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δημιουργίας».

Η Συλλογή της ΑΕΠΙ διασώζει πολύτιμα τεκμήρια -γραμμένα από σπουδαίους μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς και εκτελεσμένα από κορυφαίους τραγουδιστές και ηθοποιούς- που σχετίζονται με την ιστορία του ελληνικού -βυζαντινού, δημοτικού, και, κυρίως, λαϊκού και έντεχνου του 20ου αιώνα- και εν μέρει του ξένου τραγουδιού. Σπάνιες εκτελέσεις Ελλήνων κυρίως, αλλά και ξένων δημιουργών, χειρόγραφα καλλιτεχνών, προγράμματα περιοδειών και θρυλικών μουσικών παραστάσεων αποτελούν το κύριο σώμα της Συλλογής της ΑΕΠΙ.

Σύμφωνα με την κατάσταση που υπέβαλε η σύνδικος της πτωχευμένης ΑΕΠΙ, η Συλλογή, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει 6.702 δίσκους 78 στροφών, και 7.420 δίσκους 45 στροφών, βυζαντινής και δημοτικής μουσικής, έντεχνου και λαϊκού ελληνικού τραγουδιού, κυρίως, και ορισμένους του ξένου ρεπερτορίου, 557 μήτρες ηχογραφήσεων βυζαντινής και, κυρίως, έντεχνης ελληνικής μουσικής από συνθέτες και εκτελεστές, τα Αρχεία του Γιώργου Μουζάκη, του Μενελάου Θεοφανίδη, του Διονυσίου Βισβάρδη και της Νίτσας Μόλλυ, και 80.898 τεμάχια από διάφορα αντικείμενα όπως τεύχη μηνιαίων μουσικών περιοδικών, έντυπες παρτιτούρες και προγράμματα συναυλιών Ελλήνων συνθετών και τραγουδιστών, φωτογραφίες Ελλήνων καλλιτεχνών, κασέτες, CD/DVD.

Περισσότεροι από 14.670 Έλληνες και ξένοι  δημιουργοί μουσικών έργων / δικαιούχοι δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (συνθέτες, στιχουργούς, κληρονόμους, εκδότες μουσικής), καθώς και περισσότεροι από 2.200.000 αλλοδαποί συνθέτες – στιχουργοί και εκδότες μουσικής, μέσω συμβάσεων εκπροσώπησης με ομόλογες εταιρίες του εξωτερικού συνεργάστηκαν για δεκαετίες με την ΑΕΠΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - 28η Οκτωβρίου: Με υπερηφάνεια η παρέλαση (φωτογραφίες)

Ηράκλειο: Ψάρευαν αμέριμνοι, τους χτύπησε το κύμα, νεκρός ένας άνδρας!

Ηράκλειο: Δείτε φωτογραφίες από τα αυτοκίνητα που τυλίχθηκαν στις φλόγες

ESPA BANNER