Ελλάδα

Κορωνοϊός - Αττική: Ανησυχία από τα λύματα που δείχνουν τριπλασιασμό ιικού φορτίου

κορωνοϊός Αθήνα Βουλή

“Το ιικό φορτίο το προηγούμενο δεκαήμερο σε γενικές γραμμές ήταν μειωμένο. Ωστόσο καταγράψαμε τις ημέρες των Χριστουγέννων και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς μία αύξηση απότομη η οποία δεν ήταν τυχαία”.

Με αυτά τα λόγια, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης, περιγράφει την κατάσταση για τα λύματα της Αττικής, μετά τις γιορτές

Όπως είπε ο καθηγητής, “αυτό που παρατηρήσαμε σε αυτό το δεκαήμερο ήταν μειωμένος πληθυσμός της ΕΥΔΑΠ, περίπου 500.000 κόσμος και εκείνες τις ημέρες υπήρξε μια αύξηση της κινητικότητας. Αυτά τα οποία είδαμε αυτό το δεκαήμερο, είναι μία ένδειξη ότι υπήρχε κάποια διασπορά. Θέλουμε κάποιες μέρες για να δούμε αν διαμορφώνεται τάση αύξησης του ιιού φορτίου στα λύματα ωστόσο θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή”. 

Ο ίδιος διευκρίνισε, ότι τα στοιχεία αφορούν τον πληθυσμό εντός δικτύου ΕΥΔΑΠ. Υπάρχει μέρος του πληθυσμού που μένει εκτός δικτύου ΕΥΔΑΠ όπως είναι η Ανατολική Αττική και κομμάτι της Δυτικής Αττικής…

“Η επόμενη εβδομάδα, είναι μια κανονική εργάσιμη εβδομάδα και τότε θα δούμε ακριβώς πώς πάει η διασπορά, μέσα από τα λύματα… Ωστόσο, πιστεύω ότι ήταν σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για lockdownπρόσθεσε ο κύριος Θωμαΐδης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Παγώνη: Δεν αποκλείεται σκληρό lockdown

Σητεία - κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ένα ακόμα άτομο - Συνεχίζονται τα rapid test

Τσεχία - κορωνοϊός: Πάνω από 17.000 νέα κρούσματα

Κόσμος

Παραλλαγή Όμικρον: Η Ιαπωνία κλείνει τα σύνορά της σε πρακτικά όλους τους αλλοδαπούς

κορωνοιός

  Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Φουμίο Κισίντα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα σε όλους τους ξένους επισκέπτες από αύριο Τρίτη 30ή Νοεμβρίου, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού στο αρχιπέλαγος.

Οι Ιάπωνες οι οποίοι επιστρέφουν από κράτη όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της παραλλαγής αυτής θα μπορούν να μπουν στη χώρα, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα σε εγκαταστάσεις που θα τους υποδεικνύονται, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

 

Ηράκλειο: Θρίλερ με τις εκλογές στο Δικηγορικό σύλλογο - Ποιοι πάνε στο δεύτερο γύρο

Κρήτη - κορωνοϊός: 193 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

ESPA BANNER