Ελλάδα

Κωνσταντινόπουλος σε Αλιβιζάτο: Νέα αναβολή θα απαξιώσει τη διαδικασία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

«H ατέρμονη συζήτηση γύρω από τα διαδικαστικά θέματα της εκλογής νέου ηγέτη για την κεντροαριστερά θα απαξιώσει την προσπάθεια για την ενοποίηση και την αναγέννηση του πολιτικού μας χώρου υποστηρίζει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην απάντηση που απέστειλε  στον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, Καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.  

Απαντώντας σε όσα είχε αναφέρει νωρίτερα ο κ. Αλιβιζάτος για συνάντηση των υποψηφίων αρχηγών της Κεντροαριστεράς προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά την απαντητική επιστολή της Wind για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επισημαίνει επίσης ότι η εξ αποστάσεως ψηφοφορία δεν έχει εχέγγυα αξιοπιστίας. Σημειώνει ακόμα ότι συμφωνεί με την συνάντηση των υποψηφίων, στην οποία όμως όπως σημειώνει θα πρέπει να συμμετάσχουν και οι φορείς που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται  άμεσα από κάποιον εκ των υποψηφίων. 
Αναλυτικά η απάντηση του  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον Νίκο Αλιβιζάτο αναφέρει: 
 Όπως ήδη γνωρίζετε, σας έχω αποστείλει επιστολή στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, σχετικά με την πρόοδο διεξαγωγής της διαδικασίας εκλογής νέας ηγεσίας.  

Με τη σημερινή σας επιστολή, προτείνετε ουσιαστικά αναβολή της διαδικασίας τουλάχιστον κατά ένα μήνα, χωρίς όμως να έχει υπάρξει γραπτή επικοινωνία με τις σχετικές εταιρίες πληροφορικής, ώστε να έχουμε στη διάθεσή μας γραπτή και τεκμηριωμένη απάντησή τους, ούτε όμως και κοστολογημένη προσφορά εκ μέρους της WIND.  

Θέλω να γνωρίζετε, πως η ατέρμονη συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα, αλλά κυρίως τυχόν αναβολή της διαδικασίας, θα απαξιώσει την προσπάθεια για την ενοποίηση και την αναγέννηση του πολιτικού μας χώρου, που έχει αγκαλιαστεί από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. 
Όσον αφορά στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία, η μέχρι τώρα συζήτηση από τους ειδικούς – με βάση την ενημέρωση που έχω λάβει από τον εκπρόσωπό μου στην Επιτροπή – δεν παρέχει επαρκή εχέγγυα αξιοπιστίας. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία και την ενημέρωση από τον εκπρόσωπό μου κ.Νιαβή, είχα αντιληφθεί πως έχει απορριφθεί το σύστημα “ZEUS” της ΕΔΕΤ. 

Η πρότασή σας για συνάντηση των υποψηφίων, την οποία σας είχα ήδη υποβάλει με την προηγούμενη επιστολή μου, θα πρέπει να συμπεριλάβει επιπλέον και τους φορείς που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δεν εκπροσωπούνται όμως άμεσα από κάποιον εκ των υποψηφίων, λόγω της βαρύτητας του ζητήματος και της συλλογικής ανάληψης της ευθύνης, που εκφεύγει της αρμοδιότητας των υποψηφίων. Στη λήψη μίας τόσο κρίσιμης απόφασης, πρέπει να συμμετέχουν και οι κινήσεις και τα κόμματα (ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις Πολιτών) που στηρίζουν το εγχείρημα της Προοδευτικής Παράταξης. 

Συνοψίζοντας, επισημαίνω τα ακόλουθα:
1. Τυχόν αναβολή απαξιώνει τη διαδικασία
2. Πρέπει πριν από οποιαδήποτε συνάντηση, σήμερα κιόλας, να σταλεί επιστολή στις εταιρίες πληροφορικής για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων και των προθέσεών τους, ζητώντας τους απάντηση έως την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου. 
3. Να ζητηθεί συγκεκριμένη οικονομική προσφορά από την εταιρία WIND για το έργο που θα αναλάβει (το συγκεκριμένο μέρος της διαδικασίας, το οποίο αυτή προτείνει). 
4. Τι άλλαξε ώστε το μέχρι χθες απορριφθέν σύστημα “Zeus” να τίθεται ξανά υπό διερεύνηση; Αποτελεί δική σας πρωτοβουλία ή του κ.Αναστασάκου; 
5. Να συγκληθεί η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας την Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διερευνήσει την δυνατότητα αξιόπιστης διεξαγωγής της διαδικασίας με άλλους τρόπους στις 5 Νοεμβρίου. 

Σε αναμονή της άμεσης ανταπόκρισής σας, είμαι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και συνεργασία, 
 
Με εκτίμηση, 

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Συγκλόνισε με την κατάθεσή της στη δίκη η μητέρα του

Οικογενεια ζακ κωστοπουλου

Τους λόγους που χτύπησαν τόσο βάναυσα τον Ζακ ζητεί να μάθει η μητέρα του. Καταθέτοντας νωρίτερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μετά και την κατάθεση του συζύγου της, στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα, η Ελένη Κωστοπούλου έκανε έκκληση σε δικαστές κι ενόρκους για δικαίωση.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί τον φόνο ενός ανθρώπου, ούτε η περιουσία μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν σε άμυνα, θα μπορούσαν να τον αφήσουν μέσα στο μαγαζι και να κάνουν τη σύλληψή του. Και έτσι ίσως το παιδί μου να ήταν εδώ και να σας έλεγε γιατί μπήκε στο μαγαζί και να μην ήταν μέσα σε έναν υγρό τάφο, και να μάθαινω κι εγώ γιατί μπήκε σε αυτό το μαγαζί. Να αποδώσετε δικαιοσύνη. Σας παρακαλώ, κάντε το για την οικογένειά σας…».

Η φωνή της σπάει και ξεσπά σε κλάματα. Έχουν περάσει τρία χρόνια από τον θάνατο του γιου της κι ακόμα αναρωτιέται...

«Έφτασε η μέρα που κυνηγημένος φτάνει στο καταραμένο μαγαζί και δέχεται μίσος του τέρατος και δεν ξέρουμε γιατί ήρθε αυτό το μίσος; Τι κρύβεται πίσω; Θα του έπαιρνε τα κοσμήματά του και τα χρυσαφικά του; Αφού δεν έγινε αυτό. Θέλω να τους ρωτήσετε, γιατί; Οι δικαιολογίες δεν στέκουν. Έχουν πει ψέμματα για να στηρίξουν αυτές τις απάνθρωπες και βίαιες πράξεις του και δεν έχω λόγια να περιγράψω τις πράξεις τους. Η αστυνομία δεν τον προστάτευσε. Η εικόνα είναι εκεί. Την έχουν δει εκατομμύρια άνθρωποι. Και τώρα είναι στα δικά σας χέρια και παρακαλώ μην αφήσετε την κοινωνία να γίνει έτσι, ο ένας να σκοτώνει έναν άλλο άνθρωπο και να λέει οποιαδήποτε δικαιολογία».

Η μάρτυρας αναφέρθηκε αναλυτικά στον Ζακ Κωστόπουλο, κάνοντας λόγο για «ένα έξυπνο παιδί, ήσυχο και πράο». Όπως είπε, «αγαπούσε τους συμμαθητές του. Μεγαλώνοντας, είχε ασταθή εφηβεία, έψαχνε την ταυτότητά του. Δεν είχα ακούσει κακό λόγο, άκουγε τους ανθρώπους, ήταν ευαίσθητος. Προσπαθούσε να βελτιώσει τον εαυτό του, σπούδαζε και παράλληλα δούλευε. Ο Ζαχαρίας ήταν πολύ αγαπητός».

Ο αδελφός του Ζακ

Όπως κατέθεσε ο αδελφός του Ζακ, το έγκλημα ήταν ρατσιστικό. «Για μένα είναι ρατσιστικό έγκλημα. Δεν γνωρίζω αν εκείνη την ημέρα είχε βαμμένα νύχια ή φορούσε άι λάινερ. Του άρεσε να είναι πολύχρωμος και όμορφος. Θεώρησαν ότι δεν αξίζει να ζει» είπε κι αναφέρθηκε στις ημέρες που ακολούθησαν του θανάτου του αδελφού του. «Χρειάστηκε να γίνω εγώ ερευνητής ή οι φίλοι μας και να πηγαίνουμε σε μαγαζιά να ζητάμε το βιντεοληπτικό υλικό. Υπήρχε ολιγωρία. Σε μένα είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήθελαν να βρεθεί υλικό. Προσπαθούσα να βρω τα περισσότερα στοιχεία… Εείναι ξεκάθαρο ότι θέλησαν να τον δολοφονήσουν» κατέθεσε.

Αναφορικά με τους κατηγορούμενους, υποστήριξε ότι: «Ο ένας κλώτσησε έναν άνθρωπο και βγήκε στις κάμερες και μιλούσε. Ο μεσίτης στον λογαριασμό του στο Twitter φαίνεται η ρατσιστική του τάση. Χλεύαζε τον αδελφό μου», με την υπεράσπιση του τελευταίου να διευκρινίζει ότι ο λογαριασμός αναφέρεται «σε έναν snake κάτι που τον λοιδωρούσε».

Πρόεδρος: ως αδελφός ξέρετε αν υπήρχε παραβατικό παρελθόν στο πλαίσιο αυτοφώρου;

Μάρτυρας: Ποτέ. Δεν το έκανε και δε νομίζω ότι θα το έκανε ποτέ.

Πρόεδρος: Πώς εξηγείτε ότι μπήκε στο μαγαζί;

Μάρτυρας: Φοβισμένος ήταν. Του είχαν σπάσει το αυτοκίνητο. Έχει δεχθεί επίθεση στην Πατησίων από φασίστες έναν χρόνο πριν. Πιο κοντινό περιστατικό δεν γνωρίζω. Ήταν ένα παιδί που φοβόταν και πάντα είχε τον νου του μην συμβεί κάτι. Κάποιος ή κάτι τον τρόμαξε και προσπάθησε να κρυφτεί κάπου, αλλά βρήκε το λάθος σημείο…

Πολ. Αγωγή: Στο περιστατικό, όπως το είδατε μέσα από το μόνο βίντεο, πώς θα το ερμηνεύατε;

Μάρτυρας: Είδα λίγα αποσπάσματα. Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι συμβαίνει. Προσπαθεί να επικοινωνήσει με τα άτομα αυτά.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 9 Νοεμβρίου.

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη: Αναδρομικές αυξήσεις στο νερό για τους αγρότες - "Να παρέμβει άμεσα η κυβέρνηση"

Χαμόγελο του Παιδιού: Συναγερμός για εξαφάνιση 14χρονης

ΑΔΜΗΕ: Σε τροχιά ολοκλήρωσης η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου

ESPA BANNER