Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ
Κοκαΐνη και αίμα: Η διείσδυση των μεξικανικών καρτέλ στην Ελλάδα - Η δράση των βαρόνων
αστυνομια
 clock 21:06 | 03/03/2026
writer icon newsroom ekriti.gr

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως τη διείσδυση των μεξικανικών καρτέλ στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τη χώρα μας ως πύλη εισόδου για το «λευκό θάνατο» στην Ευρώπη. 

Η Δράση των Καρτέλ στην Ελλάδα

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA TV, τα «πλοκάμια» των μεξικανικών οργανώσεων εντοπίζονται στην Ελλάδα ήδη από το 2012, με συλλήψεις ηγετικών στελεχών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το φορτίο του βαρώνου

Τον Νοέμβριο του 2014 ο Μεξικανός Ρικάρντο Κιντέρο συνελήφθη στη Λ. Ποσειδώνος για τη διακίνηση 233 κιλών κοκαΐνης που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στη Βούλα. Ηταν μέλος του καρτέλ του διαβόητου «βαρώνου» Ράφαελ Κάρο Κιντέρο. 

Ο Κιντέρο στη δίκη του στο Εφετείο της Αθήνας δήλωσε άγνοια για τα ναρκωτικά. Η μητέρα του, που είχε ταξιδέψει από τη Λατινική Αμερική, κατέθεσε: «Δεν ξέρω τίποτα. Το πρωί πήγαινε στη σχολή και τα απογεύματα δούλευε στις καλλιέργειες. Τα εισοδήματα της οικογένειας προέρχονται από την πώληση ζαχαροκάλαμου».

Η ίδια διέψευσε πληροφορίες για οικογενειακούς δεσμούς τους με τον Ράφαελ Κάρο Κιντέρο, τον διαβόητο «βαρώνο» του μεξικανικού καρτέλ, κι επίσης κεντρικό πρόσωπο της τηλεοπτικής σειράς «Νarcos: Mexico». Ο «ναρκέμπορος των ναρκεμπόρων», όπως ήταν γνωστός, συνελήφθη το 2022 από τις ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού του Μεξικού και εκδόθηκε στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2025.

Το Καρτέλ Jalisco (CJNG): Η οργάνωση του διαβόητου «Ελ Μέντσο» (Nemesio Oseguera Cervantes) συνδέεται με δολοφονίες και συλλήψεις επί ελληνικού εδάφους. Ο θάνατος του αρχηγού τον Φεβρουάριο του 2026 προκάλεσε διεθνή αναταραχή και φόβους για νέο κύκλο βίας.

Δίκτυα Μεταφοράς: Η Europol εξάρθρωσε πρόσφατα ελληνικό εγκληματικό δίκτυο που χρησιμοποιούσε αλιευτικά σκάφη για τη μεταφορά κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική απευθείας στην Ελλάδα. 

Δεκέμβριος 2025: Συντονισμένη επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη 10 υπόπτων στην Ελλάδα και στη θάλασσα, ανάμεσά τους και ένα «στόχο υψηλής αξίας».

Φεβρουάριος 2026: Δημοσιεύματα της Καθημερινής περιγράφουν τα ίχνη που αφήνει το μεξικανικό αίμα και η κοκαΐνη στην ελληνική κοινωνία, εστιάζοντας στη βιαιότητα των μεθόδων τους. 

Τα καρτέλ δεν περιορίζονται πλέον μόνο στην παραγωγή, αλλά αναπτύσσουν τεχνογνωσία και δίκτυα εντός της ΕΕ, καθιστώντας την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για τη διακίνηση κοκαΐνης και συνθετικών ναρκωτικών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Το Κατάρ επιτέθηκε στο Ιράν - Θα ακολουθήσει και η Σαουδική Αραβία;

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis