Ελλάδα

Καθηγήτρια απαιτεί από τους φοιτητές να δείξουν με την κάμερα το σπίτι τους στην εξεταστική

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Η «Αυτόνομη Συνέλευση» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησε σε καταγγελίες, που δημοσιεύει το epiruspost.gr, σχετικά με τον τρόπο εξέτασης συγκεκριμένων μαθημάτων και σε ό,τι έχει να κάνει με τις παράλογες, όπως τις χαρακτηρίζουν, απαιτήσεις αρκετών καθηγητών.

Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία, αφορά στο μάθημα Φαρμακολογία ΙΙ, το οποίο πρόκειται να εξεταστεί αύριο, Πέμπτη 9 Ιουλίου. 

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές, η υπεύθυνη καθηγήτρια του μαθήματος και διευθύντρια του εργαστηρίου Φαρμακολογίας της Ιατρικής φρόντισε να τους ενημερώσει ότι θα υποβληθούν σε μία «εξέταση υπό απάνθρωπες, εξοντωτικές συνθήκες», που προδιαθέτουν σε μαζικό «κόψιμο».

Συγκεκριμένα, η εξέταση θα περιλαμβάνει 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και σωστού/λάθους, οι οποίες θα έπρεπε να απαντηθούν σε χρόνο 25 λεπτών! Δηλαδή 30 δευτερόλεπτα ανά ερώτηση. Οι μισές από τις ερωτήσεις, δε, θα έχουν και αρνητική βαθμολόγηση. 

Και το αποκορύφωμα... Απαιτεί οι φοιτητές να δείξουν, αν τους ζητηθεί, με την κάμερα το εσωτερικό του σπιτιού τους, ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν κοντά τους σημειώσεις ή κάποιον να τους βοηθάει!

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των φοιτητών, έφτασε στο σημείο να απειλήσει με αποβολή από την εξέταση οποιονδήποτε αρνηθεί να παραβιαστεί κατά αυτόν τον τρόπο η ιδιωτικότητά του. Σε αίτημα των φοιτητών, εξάλλου, να προστεθεί, έστω, λίγο παραπάνω χρόνος στα 25 λεπτά της εξέτασης, έκανε την... παραχώρηση, προσθέτοντας 5 λεπτά.

Σε ένα άλλο περιστατικό, στην εξέταση του μαθήματος Παθοφυσιολογία ΙΙ στις 29 Ιουνίου, καταγγέλλεται πως «ο καθηγητής και υπεύθυνος του συγκεκριμένου μαθήματος αποφάσισε να απειλήσει ευθέως φοιτητές με αποκλεισμό όχι μόνο από μία, αλλά από δύο εξεταστικές περιόδους! Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι όσοι φοιτητές δεν έχουν δηλώσει την επιθυμία συμμετοχής στην εξέταση (μία άτυπη δήλωση που επιβάλλουν κάποιες μόνο έδρες, επιπλέον της επίσημης δήλωσης των μαθημάτων) θα πρέπει να αποχωρήσουν από την εξέταση, ειδάλλως θα μηδενιστούν και επιπλέον -αυθαίρετα- για αυτή τους τη συμπεριφορά θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό και από την επαναληπτική εξέταση του μαθήματος στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου! Στις διαμαρτυρίες των φοιτητών ότι αυτό είναι μία τελείως αυθαίρετη, υπερβολική απόφαση και μάλιστα ευθεία απειλή, ο καθηγητής δεν δίστασε να το παραδεχθεί, λέγοντας επί λέξει ότι “είναι μια απειλή που δεν θα μείνει μόνο στα λόγια, αλλά μια απειλή που θα γίνει και πράξη”».

Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ακατάλληλα σαλάμια αέρος με λιστέρια

αλλαντικά

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ανακαλεί από την αγορά σαλάμια αέρος, στα οποία διαπιστώθηκε η παρουσία του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:
Η μονάδα παραγωγής «LAKI, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ Α.Ε., ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» ενημέρωσε τον Ε.Φ.Ε.Τ. για συμπληρωματική ανάκληση των παρακάτω προϊόντων:

«Γαλαξίας – mini αέρος», βάρος: 200 g, αριθ. Παρτίδας: lot 02177, ημ. ανάλωσης έως: 04.01.2021
«LAKI – mini αέρος», βάρος: 200 g , αριθ. Παρτίδας: lot 02177, ημ. ανάλωσης έως: 04.01.2021.
«Γαλαξίας -Σαλάμι αέρος, τ. Θάσου, μπαστούνι», μη σταθερού βάρους (περίπου 1,6 Kg), αριθ. Παρτίδας: lot 02177, ημ. ανάλωσης έως: 11.01.2021.