Ελλάδα

Με αυτοσχέδια τροχαλία ανεβάζει τρόφιμα στην ηλικιωμένη μητέρα της (βίντεο)

τροχαλία Καλλιθέα

Φτάσαμε αισίως την 13η μέρα εγκλεισμού στο σπίτι, διανύοντας σύμφωνα με τους ειδικούς την πιο κρίσιμη περίοδο σχετικά με την εξάπλωση της επιδημίας στην Ελλάδα και οι ευσυνείδητοι πολίτες κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, φροντίζοντας να κρατήσουν ασφαλή στο σπίτι τα γηραιότερα μέλη των οικογενειών τους.

Το protothema.gr εξασφάλισε ένα απίθανο βίντεο που τράβηξε η εθελόντρια Νατάσα Πεσλή στη γειτονιά της στην Καλλιθέα, στο οποίο αποτυπώνεται η προσπάθεια και η ευρηματικότητα μιας γυναίκας να φροντίσει την μητέρα της, χωρίς όμως να έρθει σε κοντινή επαφή.
 

 

Η Πολίτα Βαρουξή, ιδιοκτήτρια καταστήματος με ελαστικά αυτοκινήτων, έφτιαξε μια αυτοσχέδια τροχαλία με σχοινί στην οποία δένει μια σακούλα. Στη συνέχεια τοποθετεί στη σακούλα τα πράγματα, απο τρόφιμα μέχρι φάρμακα και η μητέρα της τραβάει το σχοινί για να τα παραλάβει από το μπαλκόνι του διαμερίσματος της.

Η ίδια εικόνα επαναλαμβάνεται καθημερινά απο την πρώτη κιόλας μέρα που η κυβέρνηση σύστησε στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο και δη οι ευπαθείς ομάδες που είναι ευάλωτες στον κορωνοϊό. «Είμαστε καλά αλλά προσέχουμε για να έχουμε» λέει στη κάμερα η Πολίτα Βαρουξή και σπρώχνει τη σακούλα με το σχοινί για να το τραβήξει η μητέρα της. «Έχω να την δω μιάμιση βδομάδα από κοντά"»προσθέτει, έχοντας συμβιβαστεί με τη νέα πραγματικότητα που επιβάλει για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα να κρατούν τις αποστάσεις οι μικρότεροι από τους μεγαλύτερους.

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι ιδιοκτήτες ταξί εφιστούν την προσοχή των επιβατών

ταξί ηρακλείου

 Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Λευτέρης Πετράκης για τη λειτουργία των ταξί αυτήν την περίοδο. 

Σύμφωνα με αυτήν:

"Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό του Ηρακλείου ότι τα δύο ραδιοταξί της πόλης μας εξυπηρετούν σε 24ωρη βάση όλο το χρόνο, σε καλούς και δύσκολους καιρούς.

Ακόμα και τώρα εν μέσω πανδημίας είμαστε υποχρεωμένοι με οποιονδήποτε κίνδυνο αλλά με προφυλάξεις, να προσφέρουμε υπηρεσίες όπως μας προστάζει το καθήκον.Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης (ακόμα  και κακόβουλων κινήσεων από κάποιους που θέλουν να πλήξουν το ταξί) σας ενημερώνουμε ότι τα τηλέφωνα των ραδιοταξί είναι τα κάτωθι:

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ  ΚΝΩΣΣΟΣ 2810210102

ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΚΑΝΤΙΑ 2810361362 και για οποιαδήποτε άλλο θέμα και εξυπηρέτησης το τηλέφωνο του προέδρου  του συλλόγου είναι  6979158115.