Ελλάδα

Κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του!

φωτιά σπίτι

Τραγωδία στο Ζυγό Καβάλας.

Ένας ηλικιωμένος βρήκε φριχτό θάνατο έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε διπλοκατοικία.

Τη φωτιά αντιλήφθηκαν οι γείτονες, οι οποίοι κάλεσαν και την Πυροσβεστική. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί.

Οι έξι πυροσβέστες που έφτασαν στην περιοχή με δύο οχήματα αφού κατάσβεσαν την φωτιά εντόπισαν μια απανθρακωμένη σορό στον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία οι ζημιές στο σπίτι είναι εκτεταμένες, ενώ έχει πέσει και η σκεπή του.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα

Κρήτη: «Παγώνουν» οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες

 

Κρήτη

Λασίθι

Αγ. Νικόλαος: Εθελοντικές ομάδες καλούνται να συμβάλλουν στο έργο των πυροσβεστών

πυροσβεστες

Πρακτικά ζητήματα που θα βοηθήσουν στην βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός στον Δήμο, με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Λασιθίου - πύραρχο κ. Μητσιογιάννη Νικόλαο και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου – αντιπύραρχο κ. Γεροδήμο Κωνσταντίνο (19/4).

Κατά την διάρκεια της παραπάνω συνάντησης, οι συμμετέχοντες εξέτασαν από κοινού τον καλύτερο δυνατό συντονισμό δράσης και την αρτιότερη συνεργασία μεταξύ τους, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, κατά την θερινή περίοδο.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης  Ζερβός, ήδη εξετάζεται η δυνατότητα δημιουργίας μικρών εθελοντικών ομάδων ανά κοινότητα που θα συνδράμουν στο έργο της υπηρεσίας, ενώ τις επόμενες ημέρες - μέσω διαδικτυακής συνάντησης με τους προέδρους των κοινοτήτων του δήμου - θα συζητηθεί η παραπάνω πρόταση, καθώς και οι ενέργειες που θα πρέπει να αναληφθούν.

Μάλιστα ο Δήμος, όπως έγινε γνωστό, μέσω της χρηματοδότησης από την πολιτική προστασία – αναμένεται να προχωρήσει στην προμήθεια συγκεκριμένων ειδών, προκειμένου να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστών.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος επίσης στην αξιοποίηση της οικοπεδικής έκτασης στην περιοχή Γλύματα, την οποία,  αγόρασε και διέθεσε ο Δήμος για την τακτοποίηση των στεγαστικών αναγκών, τόσο της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λασιθίου και της Π.Υ Αγίου Νικολάου, όσο και των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου,  δήλωσε σχετικά : “βρισκόμαστε στο τέλος της διαδικασίας για την μεταβίβαση ακινήτου (10,5 στρ. ) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεδομένου ότι έχει κατατεθεί τροπολογία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος  και εντός του επόμενου διμήνου, αναμένεται η ψήφιση της. Κατά συνέπεια ο μεγάλος στόχος του δήμου που αφορά στην δημιουργία Διοικητηρίου Πυροσβεστικής και Αστυνομίας στην Π.Ε Λασιθίου, ολοκληρώνεται.  Η κυκλοφοριακή φόρτιση, που υπάρχει μέσα στην πόλη λόγω της λειτουργίας των παραπάνω υπηρεσιών, αναμένεται να μειωθεί, ενώ οι υπηρεσίες θα στεγάζονται  σε χώρους κατάλληλους, ώστε να επιτελούν το έργο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

ειδησεις σημερα 

Κρήτη: Θρίλερ με εκταφή νεκρής - Εισαγγελική έρευνα σε γηροκομείο

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 30χρονος

Κρήτη - κορωνοϊός: 103 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ