Ελλάδα

Ισοκατανομή βαρών προτείνει ο Θοδωρής Δρίτσας για τους πρόσφυγες

δριτσας

«Εφόσον δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση ώστε να ομαλοποιηθεί το σύστημα και η χώρα μας δεχτεί μεγαλύτερες πιέσεις από ότι δέχεται σήμερα, ο καλύτερος τρόπος για να ανταπεξέλθουμε είναι ισοκατανομή των βαρών σε όλη τη χώρα» επεσήμανε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοοδωρής Δρίτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Δεν αποκλείεται να οργανώσουμε, φυσικά και με τις τοπικές κοινωνίες της Βόρειας Ελλάδας, ένα μέρος της διαχείριση να το αναλάβουν κι άλλες περιοχές εκτός από το λιμάνι του Πειραιά» πρόσθεσε.

Ο Δρίτσας σημείωσε ακόμα ότι παραμένουν περίπου 6.000 πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου ενώ απόψε εισήλθαν 2.156 άτομα.

Ελλάδα

"Παρθενική" πτήση για το πρώτο αναβαθμισμένο F-16 (βίντεο)

F 16 μαχητικό αεροπλάνο

Την παρθενική του πτήση έπειτα από την ολοκλήρωση μεγάλου μέρους της τεχνικής αναβάθμισης έκανε το πρώτο F-16 της πολεμικής αεροπορίας που εκσυγχρονίζεται στην έκδοση Viper.

Η πτήση του -εκσυγχρονισμένου στην έκδοση Viper F-16 διήρκεσε μία ώρα και τέσσερα λεπτά. Απογειώθηκε στις 10:54, εκτέλεσε τοπική πτήση και προσγειώθηκε στις 11:58, αφού εκτέλεσε μια σειρά από προβλεπόμενες δοκιμασίες και ελέγχους.
Θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δοκιμαστικές πτήσεις από την Τανάγρα προτού το αεροσκάφος μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, με σημερινή του ανάρτηση στο twitter, τονίζει ότι η αναβάθμιση του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζεται.

 

 

Συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία ενός αναβαθμισμένου F-16 από τον αεροδιάδρομο της Τανάγρας, ο υπουργός αναφέρει: «Το πρώτο ελληνικό #F16 που αναβαθμίζεται στην εκδοχή #Viper στην #ΕΑΒ έκανε την παρθενική του πτήση σήμερα, με απόλυτη επιτυχία. Tέλος του μήνα θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις της #LockheedMartin. Η αναβάθμιση του στόλου της Π.Α συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Κρήτη: Συνάντηση γ.γ ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη με διοίκηση ΟΑΚ 

Κορωνοϊός: Στα 237 τα νέα κρούσματα - 28 νέοι θάνατοι

Πλαστικό χρήμα: Εκτοξεύτηκε η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών