Ελλάδα

Ικανοποίηση για την πληρωμή των οικογενειακών ιατρών

giatros_aftodioikisi.jpg

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ικανοποίηση του για την νομοθετική ρύθμιση με την οποία δρομολογείται η πληρωμή των οικογενειακών ιατρών, μετά τις παρεμβάσεις του ΙΣΑ ο οποίος απέστειλε σχετικές επιστολές στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στις 4/12/19 (εδώ) και στις 16/9/19(εδώ).Ωστόσο επισημαίνει ότι πάγιο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων είναι η σύναψη Συλλογικής Σύμβασης. Ο ΙΣΑ ζητά την επαναφορά των συμβάσεων κατά πράξη και περίπτωση σε όσους ιατρούς το επιθυμούν, με αξιοπρεπείς αμοιβές καθώς και τη διασφάλιση της ελεύθερης επιλογής γιατρού. Επιπλέον ζητά την άμεση παροχή δυνατότητας σύναψης σύμβασης στους νέους συναδέλφους που τα τελευταία έτη στερήθηκαν οποιασδήποτε δυνατότητας να συνάψουν συμβάσεις.

”Η χώρα έχει ανάγκη από  ένα σύγχρονο  σύστημα  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας αξιοποιώντας όλο  το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό της χώρας”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατουλης.

Ελλάδα

Κορωνοϊός: 213 οι νεκροί στη χώρα -Κατέληξε 87χρονη στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης

κορωνοϊός ΑΧΕΠΑ

Ένα ακόμη θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού κατεγράφη τη Δευτέρα στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων από τον ιό σε 213.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο thestival.gr, μία γυναίκα 87 ετών, κατέληξε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Η ασθενής είχε υποκείμενα νοσήματα, νοσηλευόταν σε απλή κλίνη και έχασε τη ζωή της την Κυριακή το βράδυ στις 20:20.