Ελλάδα

Ιερόσυλοι έκλεψαν λειψανοθήκες αγίων από ναό

εκκλησια

Έξι μήνες μετά την εισβολή επίδοξων «Ιντιάνα Τζόουνς» που συνελήφθησαν να αναζητούν σκάβοντας κρυμμένους θησαυρούς, o ιστορικός ναός του Αγίου Αντωνίου στην περιοχή Κοκκινόγη της Ελασσόνας βρέθηκε και στο στόχαστρο ιερόσυλων, που έκλεψαν ιερά κειμήλια σπάζοντας το λουκέτο της κεντρικής εισόδου!

Οι άγνωστοι δράστες έκλεψαν δύο Ευαγγέλια που βρίσκονταν φυλαγμένα σε ντουλάπια, καθώς και δύο λειψανοθήκες Αγίων από το ιερό του ναού. Την κλοπή, που έγινε στο διάστημα από το απόγευμα της Τρίτης ως το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης κατήγγειλε ο εφημέριος του ναού στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, οι άνδρες του οποίου διενεργούν έρευνες για να εντοπίσουν τους εισβολείς.

Ο ιστορικός ναός του Αγίου Αντωνίου ή «Δεμεράδων» που ιδρύθηκε το 1755, βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο κλεφτών ή αρχαιοκαπήλων. Στις 14 Μαρτίου, αστυνομικοί του τμήματος Ελασσόνας συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω «κυνηγούς» θησαυρών να σκάβουν στην αυλή αναζητώντας κρυμμένες λίρες, αρχαία νομίσματα και πολύτιμα αντικείμενα. Οι δύο κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο οι υπόλοιπο πέντε ηλικίας 48 ως 68 χρόνων συνελήφθησαν, κατασχέθηκαν τα σκαπτικά εργαλεία, ένας φορητός λαμπτήρας και μια μπαλαντέζα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Ελλάδα

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

φωτό αρχείου

Πραγματοποιήθηκε η αποψινή κλήρωση (2198) του Τζόκερ, κατά την οποία το τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ μοίραζε τουλάχιστον 1.978.000 ευρώ. 

Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η κληρωτίδα είναι οι εξής: 10, 20, 29, 34, 42

και Τζόκερ ο αριθμός 4