Ελλάδα

Η συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ σε ημερίδα του ΤΕΕ

ΤΕΕ

Με ιδιαίτερα σημαντικά ονόματα και παράγοντες των τριών χωρών και με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της κατασκευής, του τουρισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς προωθείται η συνεργασία των τεχνικών φορέων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Η «τριμερής συνεργασία» μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου και της Ένωσης Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Ισραήλ (Association of Engineers, Architects and Graduates in Technological Sciences in Israel) έρχεται να επιστεγάσει την τριμερή συνεργασία των κυβερνήσεων των τριών χωρών σε αυτά τα θέματα που εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Αυτό αποτυπώνεται στη σημερινή εκδήλωση του ΤΕΕ στην Αθήνα (αμφιθέατρο ΤΕΕ, Νίκης 4, Σύνταγμα, ώρες 15:00 με 19:00) με τους αντίστοιχους επιστημονικούς φορείς των άλλων δύο χωρών. Σύμφωνα με στελέχη του ΤΕΕ αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς στην πραγματικότητα είναι οι μηχανικοί και τα μέλη των τριών φορέων που θα κληθούν σε τεχνοκρατικό επίπεδο να σχεδιάσουν, να μελετήσουν και να εφαρμόσουν τις όποιες πολιτικές συμφωνίες.
 
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με χαιρετισμούς του Προέδρου του ΤΕΕ  Γεώργιου Στασινού, του Προέδρου του ΕΤΕΚ Στέλιου Αχνιώτη και του Αντιπροέδρου της Association of Engineers, Architects and Graduates in Technological Sciences in Israel Alec Groysman. Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από την Αντιπρόεδρο του ΤΕΕ και Πρόεδρο της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Έρευνα και Τεχνολογία στην Κατασκευή, καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου.

Την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδεται σε αυτή τη συνεργασία δείχνει και το υψηλό προφίλ των επίσημων ομιλητών. Εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να χαιρετίσουν στην έναρξη ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη. Στη συνέχεια την ημερίδα θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των θρησκευτικών ηγεσιών: ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, κ.κ. Θεόφιλος, ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος. Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνουν οι εκπρόσωποι Ισραηλινών φορέων στην Ελλάδα: ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Μωυσής Κωνσταντίνης, η Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Τεχνολογίας, Έφη Βουδούρη.
 
Στην εκδήλωση, ανά θεματική ενότητα, θα μιλήσουν:
– ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ο Ειδικός Σύμβουλος της Προέδρου του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος  Λουκάς Σπανός
– ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος  Γεώργιος Τσακίρης
– ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Η Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μαρία Λοϊζίδου-Μαλαμή
– ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Κωνσταντίνος Ξιφαράς
– ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Η Α’ Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας Γιώτα Παπαρίδου
– ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Αντιπρόεδρος της Aegean Airlines,  Ευτύχιος Βασιλάκης
– ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Έρευνα και Τεχνολογία στην Κατασκευή, Πρόεδρος ΠΕΔΜΕΔΕ, Γεώργιος Ρωμοσιός, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Μιχαήλ Δαχτυλίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Γεώργιος Γάγαλης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ζαχαρίας Αθουσάκης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων Γεώργιος Συριανός.
– ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ: Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρης Μάρδας, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, και η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Κράτους του Ισραήλ στην Ελλάδα Tammy Ben-Haim
 

Ελλάδα

Πατήσια: Κλείδωσε 20χρονη πελάτισσα μέσα στο ταξί του και όρμησε να τη βιάσει

ταξι

Καταγγελία - σοκ από 20χρονη κοπέλα στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία οδηγός ταξί στο οποίο επιβιβάστηκε απο τα Εξάρχεια με προορισμό τα Πατήσια, την οδήγησε άγριο ξημέρωμα της 4ης Μαΐου, σε σκοτεινό στενό και της όρμησε για να τη βιάσει.

Μάλιστα, ο ταξιτζής κλείδωσε τις ασφάλειες και την παγίδεψε μέσα στο όχημα, ενώ η κοπέλα κατάφερε τελευταία στιγμή να γλιτώσει... από τα νύχια του, καθώς είδε περαστικούς και έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα ο δράστης να την αφήσει και η ίδια να ανοίξει τις ασφάλειες και να πεταχτεί στο δρόμο.

Ο δράστης, πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε στο σκοτάδι χωρίς το θύμα να καταφέρει να συγκρατήσει την πινακίδα.

Τα πέντε λεπτά του τρόμου

Ο εφιάλτης για το 20χρονο κορίτσι, άρχισε να ξεδιπλώνεται ξημέρωμα της 4ης Μαΐου. Η νεαρή απο το Γαλάτσι, βάδιζε στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια και σταμάτησε ένα ταξί, προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι μιας φίλης της στην οδό Ευγενίου Καραβία στα Πατήσια. Κάθισε στο πίσω κάθισμα, όταν ο οδηγός - σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε στην Αστυνομία, ήταν μετρίου αναστήματος, με ανοικτόχρωμα μαλλιά, φορούσε πορτοκαλί μπλούζα και είναι πιθανοτατα Αλβανός που μιλούσε σπαστά ελληνικά - της έπιασε μια περίεργη κουβέντα, λέγοντάς της πόσο όμορφη και πόσο ωραία ντυμένη ήταν, για να φτάσει να της προτείνει αντί για τον προορισμό της να την παει μια βόλτα.

Η κοπέλα αρνήθηκε ευγενικά και τον παρακάλεσε να την οδηγήσει στην οδό Καραβία. Ο δράστης όμως είχε άλλα σχέδια. Αντί να την αφήσει έξω απο την πολυκατοικία που του είχε πει, προσπέρασε το σπίτι, πάτησε τις ασφάλειες και μαζϊ το γκάζι του οχήματος και έστριψε σε ένα σκοτεινό στενό.

Στη συνέχεια, όρμησε στην κοπέλα, της τράβηξε τα πόδια προς το μέρος του, πήγε να της βγάλει το παντελόνι και παράλληλα την θώπευε στο στήθος βρίζοντάς την χυδαία. Η 20χρονη, έντρομη, τον εκλιπαρούσε να την αφήσει, όμως αυτός συνέχισε να την τραβά προς το μέρος του και την άρπαξε απο το κεφάλι για να την φιλήσει.

Το θύμα με την άκρη του ματιού της είδε κόσμο να πλησιάζει και άρχισε να ουρλιάζει με αποτέλεσμα ο ταξιτζής να την αφήσει και τελικά να καταφέρει να βγει στο δρόμο. Στη συνέχεια, εκείνος έβαλε μπροστά, πάτησε γκάζι και χάθηκε στα στενά των Πατησίων.

Η φρίκη διήρκησε πέντε λεπτά... Το θύμα δεν κατάφερε να συγκρατήσει την πινακίδα του οχήματος, όμως έδωσε πλήρη περιγραφή στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα οι άνδρες της Ασφάλειας, με βάση την περιγραφή της κοπέλας, να ξεσκονίζουν τα αρχεία τους και να χτενίζουν την περιοχή για να τον εντοπίσουν πριν ξαναχτυπήσει.

ειδησεις σημερα 

Χίος: Σομαλός μετανάστης βρέθηκε νεκρός στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

Ανοίγουν 10 Μαΐου τα φροντιστήρια για Πανελλήνιες και ξένες γλώσσες για όσους δίνουν εξετάσεις

Θεοδωρίδου - κορωνοϊός: Δεν συστήνεται έλεγχος αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό