Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά την «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών»

νοσοκομείο κορωνοϊός

Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε το 1965 από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών και εορτάζεται έκτοτε κάθε χρόνο, ως ημέρα τιμής και αναγνώρισης για το έργο των νοσηλευτών και των νοσηλευτριών που παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φροντίδας και στήριξης σε ολόκληρο τον κόσμο, με αίσθημα ευθύνης, ανθρωπισμού και αφοσίωσης.

Το θέμα που έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών για το φετινό εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών» είναι: «Νοσηλευτές/τριες: Ηγετική Φωνή- όραμα για την  φροντίδα υγείας του μέλλοντος», αναγνωρίζοντας τον ηγετικό ρόλο που μπορούν και θα πρέπει να διαδραματίσουν στη διασφάλιση της φροντίδας υγείας του μέλλοντος και στην προστασία και προαγωγή της ανθρώπινης ευημερίας.

Η Περιφέρεια Κρήτης τιμάει την «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών»
Η Περιφέρεια Κρήτης τιμάει την «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών»

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης: «Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε και ευχαριστούμε τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες, που από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πανδημίας αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες του συστήματος υγείας. Με επαγγελματισμό και φιλότιμο προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας και σε όσους χρειάζονται ιατρική βοήθεια»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, επεσήμανε ότι: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία απόδοσης φόρου τιμής και αναγνώρισης της ανεκτίμητης διαχρονικής προσφοράς των νοσηλευτών/τριών στο σύστημα υγείας. Ιδιαίτερα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία οι νοσηλευτές/τριες δίνουν καθημερινά το δικό τους ανυπέρβλητο αγώνα στην πρώτη γραμμή της μάχης, με απαράμιλλη δύναμη ψυχής, αυταπάρνηση και αυτοθυσία».

Ειδήσεις σημερα 

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης για την «Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών»

Κικίλιας για Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή: Ευγνωμοσύνη για τη σημαντική συνεισφορά τους

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)