Ελλάδα

Η Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Νερού

νερό

Tη σημασία της έγκαιρης λήψης μέτρων και της εφαρμογής πρακτικών για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή στις νέες συνθήκες, αναδεικνύει το φετινό επικοινωνιακό μήνυμα του ΟΗΕ -«δεν περισσεύει χρόνος για αναμονή»- ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, όπως επισημαίνει με σημερινή ανακοίνωσή της η Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση (E.Y.E.). Υπενθυμίζει ακόμα ότι το νερό είναι βασικός σύμμαχος της ανθρωπότητας στην πρόληψη και την αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό (World Water Day) καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, το 1992. Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού για το 2020 είναι "Νερό και Κλιματική Αλλαγή" και η αδιάρρηκτη διασύνδεσή τους. Η ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των πλημμυρών, της ξηρασίας, της έλλειψης και της ρύπανσης, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και συνεισφέρει στη συνδυασμένη επίτευξη των Στόχων 6 και 13 του Ο.Η.Ε. για τη βιώσιμη ανάπτυξη» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα μέτρα για την κλιματική αλλαγή σε σχέση με το νερό, επισημαίνει η Ένωση, εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων, που αποτελεί κύριο μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας της σύγχρονης αλλά και μελλοντικής κοινωνίας. «Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής χρειάζεται τη διαρκή ενεργό συμμετοχή όλων μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα

Πέντε οι δράστες της δολοφονίας του 51χρονου - Οι δύο ανήλικοι

Αστυνομία

«Φως» στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας με θύμα 51χρονο αλλοδαπό στις 8 Απριλίου στον Ασπρόπυργο έριξε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το θύμα είχε βρεθεί θανάσιμα τραυματισμένο, πρωινές ώρες της 9ης Απριλίου, εντός φορτηγού-τράκτορα, του οποίου ήταν οδηγός και ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Δύο Πεύκα στον Ασπρόπυργο.

Από τη νεκροψία-νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα προήλθαν από τέμνον και νύσσον όργανο.

Μετά από έρευνα, εξακριβώθηκε ότι δράστες είναι πέντε Έλληνες, δύο εκ των οποίων ανήλικοι.

Ως κίνητρο του εγκλήματος φέρεται η ληστεία.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Στη συνέχεια εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν οι τέσσερις εκ των κατηγορουμένων, ενώ ο πέμπτος αναζητείται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών και στην ανακρίτρια ανηλίκων οι ανήλικοι.