Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Πιθανή την Πέμπτη η ανακοίνωση της απόφασης για τις αναστολές

Μαρία Λεπενιώτη

Για την Πέμπτη το πρωί διακόπηκε η συνεδρίαση, με την ολοκλήρωση των δευτερολογιών της υπεράσπισης για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης. Στο δικαστήριο αύριο στις 11 το πρωί θα αγορεύσει η εισαγγελέας για τα αιτήματα που υπέβαλε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Πιθανότατα αύριο το δικαστήριο θα ανακοινώσει και την απόφασή του για τις αναστολές στην έκτιση των ποινών των καταδικασθέντων.

Νωρίτερα, κατά την αγόρευσή τους, οι συνήγοροι του Νίκου Μιχαλολιάκου επιτέθηκαν στην Πολιτική Αγωγή για τις δηλώσεις που κάνει εκτός της αίθουσας, χαρακτηρίζοντας ηθικά ανεπίτρεπτη τη στάση τους, η οποία όπως είπαν παραβιάζει των κώδικα δικηγόρων. Ο κ. Μιχαλόλιας χαρακτήρισε «περιοδεύοντα θίασο» τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής, που έχει κατακλείσει όπως είπε τα ΜΜΕ, ενώ αναφέρθηκε και σε δημοσιογράφο που όπως είπε, την άκουσε να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει ότι η εισαγγελέας πρότεινε αναστολές αλλά η ίδια ξέρει πως η πρόεδρος δεν θα δεχτεί την πρόταση. «Σας τα λέω αυτά γιατί σας εκθέτουν», είπε ο κ. Μιχαλόλιας.

Ο έτερος συνήγορος κ. Παπαδέλης, συνεχίζοντας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος «έχει ετοιμάσει και το κελί στο Δομοκό», ενώ κατήγγειλε ότι άγνωστοι του έστειλαν μήνυμα στο twitter, ότι η κ. Οικονόμου «θα έπρεπε να έχει την τύχη που είχε η εισαγγελέας Ανδρουλιδάκη».

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Επέβαλαν πρόστιμα σε εκπαιδευτικούς παρά τις βεβαιώσεις και τα μέτρα προστασίας

κορωνοϊός έλεγχος κυκλοφορίας παραβάσεις μέτρων

Πρόστιμα ύψους 300 ευρώ έκαστος καλούνται να πληρώσουν τρεις εκπαιδευτικοί από τη Λάρισα οι οποίοι υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Τρικάλων!

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε από την αστυνομία - στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού - βρέθηκαν και οι τρεις να επιβαίνουν σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, καθώς με αυτό τον τρόπο μετακινούνταν όλο αυτό το διάστημα. Παρά το γεγονός πως είχαν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις κίνησης προς τον χώρο εργασίας τους και φορούσαν εντός του οχήματος τις προστατευτικές μάσκες, οι αστυνομικοί έκοψαν κανονικά τις κλήσεις με τα πρόστιμα!

Η κλήση που βεβαιώθηκε από τους αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, όταν απευθύνθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση ζητώντας να μην τους επιβληθούν τα πρόστιμα, καθώς τηρούσαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και είχαν τα σχετικά έγγραφα που προβλέπει η νομοθεσία για την κίνηση των εκπαιδευτικών, το αίτημά τους έπεσε στο κενό!

Η βεβαίωση κίνησης εκπαιδευτικών που έχει χορηγηθεί κανονικά!

Το σωματείο εκπαιδευτικών και ο σύλλογος ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής Θεσσαλίας, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, κινητοποιήθηκε υπέρ των εκπαιδευτικών, σε ένα θέμα το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αναμένεται να απασχολήσει και το αρμόδιο υπουργείο.