Ελλάδα

Χώρισε και... «ξάφρισε» το σπίτι της πρώην του!

σύλληψη

Δεν μπορούσε να χωνέψει ότι είχε χωρίσει με την σύζυγό του, ούτε όμως ότι θα ζούσε χωρίς… playstation ένας 35χρονος! Γι’ αυτό μπήκε κρυφά στο σπίτι της 48χρονης πρώην γυναίκας του στον Βόλο και «βούτηξε» δύο συσκευές ηλεκτρονικών παιχνιδιών!

Μαζί με αυτές, όμως, άρπαξε και 400 ευρώ, καθώς τα κλειδιά του σπιτιού αφού –όπως φαίνεται- είχε σκοπό να μπαινοβγαίνει όποτε ήθελε! Όταν η γυναίκα αντιλήφθηκε την κλοπή, ειδοποίησε την Αστυνομία, έκανε καταγγελία σε βάρος του 35χρονου και οι άνδρες της Ασφάλειας προχώρησαν στην σύλληψή του το μεσημέρι της Παρασκευής.

*** Ερήμην καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 43χρονος ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που κατηγορούνταν ότι είχε διαρρήξει δύο σπίτια στην πόλη στις αρχές Ιουλίου του 2014 και είχε κλέψει διάφορα χρυσαφικά. Το δικαστήριο, στο οποίο δεν παρουσιάστηκε, του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς μετατροπή ή αναστολή και χωρίς να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Έτσι, θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του 43χρονου κι μόλις βρεθεί θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Ελλάδα

Κόσμος

Γερμανική εταιρεία ζητά και Έλληνες οδηγούς φορτηγών με μισθό 3.500 ευρώ!

οδηγος φορτηγου.jpg

Μπορεί η ανεργία να έχει χτυπήσει «κόκκινο» σε πάρα πολλούς κλάδους ωστόσο όπως φαίνεται ο κορωνοϊός έχει αυξήσει τις μεταφορικές ανάγκες των εταιρειών οι οποίες επενδύουν περισσότερα χρήματα προσλαμβάνοντας οδηγούς ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και μια εταιρεία στη Γερμανία η οποία ζητά όχι ένα και δύο αλλά 200 οδηγούς με ιδιαίτερα ικανοποιητικές αποδοχές για να καλύψει τις ανάγκες της.

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται σε σχετική αγγελία χαρακτηριστικά: «Γερμανική εμπορική εταιρεία ζητά για μόνιμη πρόσληψη αορίστου χρόνου 200 οδηγούς Ε’ κατηγορίας για τοπικά δρομολόγια εντός Γερμανίας.

Τα προσόντα που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι επαγγελματίες οδηγοί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

Δίπλωμα E κατηγορίας σε ισχύ

Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ)

Ηλεκτρονικό ταχογράφο σε ισχύ

Να μιλούν γερμανικά ή αγγλικά σε μέτριο επίπεδο (χωρίς χρήση ηλεκτρονικών βοηθημάτων).

Να έχουν ελληνική ή υπηκοότητα χώρας μέλους της ΕΕ, ενώ προκειμένου περί αλλοδαπών άδεια Επί μακρόν Παραμένοντος ή Ταυτότητα Ομογενούς.

Να έχουν εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών σε επικαθήμενο ή συρόμενο ή ψυχόμενο.

Η εταιρία παρέχει μόνιμη διαμονή σε μία από 7 πόλεις της Γερμανίας, ενώ κατά την άφιξη προβλέπεται παραλαβή, άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού μισθοδοσίας, ένσημα και ασφάλιση υγείας Γερμανίας, μισθοδοσία σε Γερμανική τράπεζα.

Ο αρχικός μικτός μισθός ορίζεται στις 3.500 ευρώ και οι υποψήφιοι θα πρέπει να στείλουν ένα βιογραφικό σημείωμα στα Αγγλικά ή στα Γερμανικά στο cv@hrstrategy.gr ή να καλέσουν στο 210 61 34 892.»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Βρετανία - G7: Ο Τζόνσον προειδοποιεί την ΕΕ για το εμπόριο μετά το Brexit

Τα σημάδια στα νύχια που μαρτυρούν ότι έχετε περάσει κορωνοϊό