Ελλάδα

Γώγος: Στα τέλη Οκτωβρίου το δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Καθηγητής Γώγος

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κ. Γώγος επεσήμανε πως κυριαρχούν πολλά και διαφορετικά σενάρια, εκ των οποίων πιστεύει πως το επικρατέστερο είναι να έρθει στα τέλη Οκτωβρίου.

«Όταν έρθει το δεύτερο κύμα στα τέλη Οκτωβρίου, όπως υπολογίζουμε, θα είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε με τα μέτρα που έχουμε πάρει» υπογράμμισε ο κ. Γώγος.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των συνόρων, ο κ. Γώγος επισήμανε ότι οι τουρίστες που θα μπουν σε 24ωρη καραντίνα θα πρέπει να αυτοπεριοριστούν.

Επίσης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας υπογράμμισε πως όσοι εξετάζονται θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα που τους έχουν επιβληθεί μέχρι το τεστ τους να βγει αρνητικό.

«Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα από τα τεστ των τουριστών που θα τα έχουμε μέχρι το βράδυ» σχολίασε.

 

Ελλάδα

Ενενήντα επτά άνθρωποι διασώθηκαν με οχήματα και ελικόπτερα στην Εύβοια

Εύβοια

Ενενήντα επτά διασώσεις με επίγεια μέσα και ελικόπτερα πραγματοποιήθηκαν από την Πυροσβεστική και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό στις φονικές πλημμύρες της Εύβοιας, όπου έχασαν την ζωή τους πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 8 μηνών.

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 9 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 658 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Από τις 97 παροχές βοηθείας που έχουν πραγματοποιηθεί, για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες, το Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82, εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 ελικόπτερο SAR.

 

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 ελικόπτερα SAR. Για τον εναέριο συντονισμό των δυνάμεων επιχειρούν δύο ελικόπτερα, του ΠΣ και της ΕΛΑΣ.

 

Υπενθυμίζεται ότι από δύο αγνοούμενους στο Μπούρτζι, βρέθηκε σώα μια γυναίκα και αγνοείται ακόμα ένας άνδρας που ήταν μαζί της και παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Από τα σωστικά συνεργεία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Η Πυροσβεστική παρακαλεί για μια ακόμα φορά τους πολίτες, στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.